З 1 до 31 жовтня – місячник добровільної здачі зброї

Місячник здачі зброї

Оперативна обстановка в Україні залишається складною. Значному її загостренню у певній мірі сприяє наявність у населення великої кількості вогнепальної зброї.

Саме проблема її незаконного поширення викликає занепокоєння органів внутрішніх справ. Ми вкрай стурбовані тим, що значна кількість вогнепальної зброї потрапляє до рук злочинців, які за її допомогою скоюють найбільш зухвалі та небезпечні злочини.

Міністерство внутрішніх справ України прийняло рішення про проведення місячника з добровільної здачі зброї, боєприпасів, спецзасобів, вибухівки.

Триватиме ця акція з 1 жовтня до 31 жовтня 2015 року

Керівництво Сторожинецького РВ УМВС звертається до всіх громадян з проханням взяти активну участь у цьому заході. Навряд чи варто говорити про те, що вогнепальна зброя, боєприпаси та вибухівка, які незаконно зберігаються окремими громадянами, містять у собі величезну небезпеку для життя і дорослих, і, насамперед, дітей.

Отже, найбільш доцільним та правильним було б рішення зареєструвати або добровільно здати в міліцію, тобто позбутися цих небезпечних речей самим та допомогти це зробити родичам, друзям і знайомим.

Нагадуємо, що незаконне володіння вогнепальною зброєю та її зберігання згідно ст. 263 Кримінального Кодексу України карається позбавленням волі на строк до 7 років. Разом з тим, добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, які зберігаються без відповідного дозволу, звільняє від кримінальної відповідальності.

Ми сподіваємось на розуміння і підтримку цього заходу, спрямованого на забезпечення спокою, миру і злагоди в нашій державі.

З питань добровільної здачі зброї звертайтеся в дозвільну систему Сторожинецького відділу внутрішніх справ особисто або за телефоном: 2-19-60 або (066) 902 01 05

Джерело: Сторожинецький РВ УМВС

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ