Центр зайнятості провів виїзну акцію в Чудеї

2

Спеціалістами Сторожинецького районного центру зайнятості в рамках місячника профорієнтації молоді проведено «Виїзну акцію центру зайнятості» в  Чудейській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Завданням заходу було ознайомлення учнів з потребами ринку праці, популяризація актуальних робітничих професій, надання допомоги щодо оптимального вибору професії. 60 учнів взяли участь у заході з мобільним центром професійної орієнтації, з них 35 пройшли анкетування щодо професійних намірів.

main

Працевлаштування  випускників має свої складності, пов’язані не тільки з вимогами робо­тодавця (необхідність практичного досвіду роботи), а й зі ставленням самої молоді до власного працевлаш­тування. Переважна частина випуск­ників вважає, що їхнім працевлашту­ванням повинні займатись держава, навчальні заклади, батьки. Вони ма­ють поверхневе уявлення про ринок праці та особливості працевлаштуван­ня в сучасних умовах.

Серед тих, хто має  професійну освіту, є такі, що наполягають на працевлаштуванні за набутою професією, хоча на ринку праці на неї немає попиту. Якщо вони й погоджуються змінити професію, то не мають уявлення, на яку саме.

Центр зайнятості

Сторожинецький центр зайнятості став надійним партнером випускникам і порадником у цій важливій справі. За допомогою сучасних профдіагностичних методик допомагають визначитись у сфері трудової діяльності, дають поради щодо можливих шляхів професійного навчання, як уникнути типових помилок, що виникають під час вибору професії.

Джерело: Начальник відділу активної підтримки безробітних О.М. Красовська

Категорія: Новини району Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ