“Електромайдан” в Великому Кучурові взяв в заручники монтерів

2

На днях в Великому Кучурові Сторожинецького району обурена громада затримала двох контролерів Сторожинецького РЕМ. Люди заявили, що не відпустять їх допоки не відновиться електропостачання.

В зв’язку з негодою як в Великому Кучурові так і в навколишніх селах електропостачання було відключене на протязі 5 днів. Коли на місце події приїхала бригада електриків РЕМу, то люди відпустили контролерів, зате затримали всю бригаду разом з спецавтомобілями.

На місці події був депутат обласної ради Руслан Мельник, який допомагав громаді натиснути на державні структури та РЕМ з вимогою таки полагодити “світло”, а також були інші депутати Сторожинецької районної ради та довірена особа народного депутата Григорія Тиміша Родіка Диякон. Все спілкування було на підвищених тонах і люди не соромилися в оцінках і судженнях.

Ремонтники РЕМу на вимогу людей злагодили згорівший запобіжний автомат в трансформаторній підстанції, але присутні залишилися незадоволеними. Виникла значна перепалка між електриками та присутніми.

Електромайдан

“Вчора це питання підняв на сесії обласної ради. – розповідає депутат обласної ради Руслан Мельник. – Сказали, що вибори виборами, а для людей треба щось зробити.

В порядок денний внесли інформацію в.о. голови правління Чернівціобленерго Олександра Лозовського, заслухали і інформацію начальника відділу ОДА з надзвичайний ситуацій, який розповів, що в негоду було відключене 120 населених пунктів та зазначив, що допомогу також надавали працівники ДСНС. Також на сесії наголосили, що добре спрацювали лісівники, розчистили біля ліній по лісових насадженнях. Люди, які вчора бастували, також прийшли на сесію.

5

В четвер їхав з Сторожинця на Глибоку – лінія 10 кВ валялася на землі. Доповів про це на сесії. Новий голова правління пообіцяв, що буде особисто розглядати ці питання.

Олександр Анатолійович особисто виїхав в Великий Кучурів, щоб розібратися з ситуацією на місці, пофотагрофував, був в шоці від цього всього. Ми поїхали в Тисовець, показали ті гнилі стовпи, він перезвонив начальнику РЕМу, сказав що треба стовпи поміняти в понеділок зранку. На об’єднану громаду дають 70 нових роз’єнувачів на заміну, при мені був даний дзвінок щоб отримати ці матеріали.

Олександр Анатолійович зазначив, що РЕМ за його даними повністю забезпечений паливо-мастильними матеріалами, сказав що все на складі є – пакетники, кабеля тощо.

Також він завірив мене, що жоден працівник, який сказав що немає матеріалів для ремонту або іншого забезпечення, не буде звільнений з роботи і запевнив, що не буде жодних санкцій і інформація щодо забезпечення бригад  ремонтними матеріалами та ПММ буде перевірятися.

Громада сіл була задоволена зустріччю з в.о. голови правління Чернівціобленерго, задоволена його підходом до вирішення проблем.

6

В перерві між засіданнями ми з ним поспілкувалися, він багато чого пообіцяв, всі домовленості не можу зараз відкрити, тому що деякі будуть несподіваними і які мають покращити загальні результати роботи Чернівціобленерго.

По селу вчора в пів восьмої включили світло. Коли ремонтували той багатостраждальний трансформатор – відключили половину Кучурова, тому що не працюють роз’єднувачі. І тепер коли треба ремонтувати практично будь-який трансформатор, виключать весь або половину населеного пункту.

Губернатору я сказав, що голови РДА можуть зняти корону, вона з них не впаде, якщо вони приїдуть до людей, коли є такий серйозний конфлікт. На моїй пам’яті попередні голови РДА завжди виїжджали особисто на такі ситуації. Нажаль, цього разу ні голова РДА, ні начальник Сторожинецького РЕМу не приїхали для залагодження цієї конфліктної ситуації.

Станом на 20:00 в п’ятницю в Великому Кучурові не було світла на куті Селище та в селі Снячів – немає світла. Інформації, з чим це пов’язано, у мене на даний час немає.”

Також жителька села пожалілася на те, що їй вже тривалий час не можуть полагодити електропори, які, на її думку, дуже зношені.

3

Коли вже стемніло, до села приїхала ремонтна бригада і таки поміняла запобіжник.

4

Ситуацію прокоментував начальник Сторожинецького РЕМ Мельник Степан Богданович.

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ