В Давидівській ЗОШ все пішло на лад

Давидівська ЗОШ

В Давидівській ЗОШ І-ІІІ ступенів сьогодні закінчили заміну та монтаж тепломережі, а ввечері завезли воду для закачування в систему опалення.

“Банилово-Підгірнівська пожежна команда допомогла взяти воду з технічного колодязя, – розповідає директор школи Ліза Миколаївна Мишко, – оскільки в селі зараз пожежний автомобіль на ремонті.

Це дуже добре, що запускається опалення. Адміністрація школи повідомила всіх дітей та батьків про це. Вже тиждень після випадку з отруєнням учнів відновлені заняття. Спочатку, 15-16 числа, учнів було мало. На мою думку, це не через ті події, а через недостатню температуру в приміщеннях класів. Але вчора вже було більше 300 дітей, а сьогодні – біля 450.

В вестибюлі школи також розміщена дільнична виборча комісія (ДВК), що призвело до деякої колізії. Комісія, яка розглядала ситуацію з отруєнням учнів, у останньому протоколі, відповідно до якого дозволявся початок навчально-виховного процесу, зазначила, що в школу треба обмежити доступ осіб, які не пов’язані з навчально-виховним процесом. А оскільки ДВК знаходиться безпосередньо в школі, то у дирекції школи постало питання, як це можливо.”

Педколектив школи сьогодні на зустрічі з головою РДА зазначив, що вони вимагають письмовий дозвіл комісії на роботу дільничної комісії в приміщенні школи. Директору Давидівської ЗОШ І-ІІІ ст. повідомили, що сьогодні комісія по розгляду ситуації з отруєнням дітей проведе засідання та надасть адміністрації школи свій письмовий дозвіл на функціонування ДВК в приміщенні школи.”

Голова Сторожинецької РДА Ярослав Михайлович Бартош розповів, що сьогодні у нього був прийом громадян, після чого він об’їжджав бюджетні установи району, зокрема Давидівську ЗОШ І-ІІІ ст. В школі голова адміністрації оглянув роботу харчоблоку, водопостачання та був присутнім при закінченні монтажу системи опалення.

“Після повідомлення лікаря-токсиколога Володимира Білоуса, – розповідає Ярослав Михайлович, – я пояснив вчителям, що версія про небезпечність шкільного туалету – це лише припущення, яке не являється доведеним фактом. Всі версії будуть вивчатися та аналізуватися, допоки не буде офіційного висновку всіх комісій.”

Також голова РДА відвідав амбулаторію в Давидівці, після цього завітав до Банилова-Підгірного через те, що вимушений був реагувати на чутки, які розповсюдилися по селу щодо того, що нібито через ініціативу РДА закривається сільська дільнична лікарня. Ситуацію роз’яснювали разом з головою села. Також на зустрічі Ярослав Михайлович зазначив, що в лісі буде порядок і забезпечити його – це обов’язок державних органів влади і адміністрації.

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ