Для Сторожинця розробили екскурсійний маршрут

Екскурсії по місту

Сторожинець – це одне із найкрасивіших та найбільш затишних міст Буковини, яке, окрім того, має свою історію, свої пам’ятки культурної спадщини та різноманітні цікавинки, які вирізняють його з ряду інших міст краю та роблять його неповторним і своєрідним. То чому б не розповісти про них жителям Сторожинеччини?

2

З цією метою і була розроблена екскурсія історичним центром міста Сторожинець, яка включає коротку розповідь про історичне становлення міста, огляд основних пам’яток архітектури  – Ратуші, римо-католицького костелу Святої Анни, Свято-Георгіївської церкви; пам’яток історії – пам’ятника Ю. Федьковичу та меморіального комплексу «Братська могила радянських воїнів і жертв політичного протиборства і пам’ятний знак воїнам-землякам»;

Маршрут також включає огляд Центрального майдану Незалежності та своєрідного патріотичного куточку міста – меморіалу Борцям за волю України та пам’ятника Т.Г. Шевченку, стелли пам’яті Небесної сотні та загиблим героям Підгір’я, а також ознайомлення з історичними аспектами приміщення Сторожинецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст., Сторожинецької районної гімназії та Сторожинецької центральної районної лікарні.

3

Вчора учні 8-го класу Чудейської ЗОШ І-ІІІ ст. мали змогу дізнатися трішки більше про неповторний куточок Буковинського краю – місто Сторожинець, про який для них розповіла спеціаліст з питань туризму та культурної спадщини відділу культури, національностей та релігій Сторожинецької РДА Марина Буряк.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ