День до виборів: передрук бюлетенів та інші події

main1

В виборчому бюлетені для виборів сільського голови села Бобівці була допущена помилка в написанні прізвища одного з кандидатів, що виявилося при перерахунку виборчих бюлетенів на засіданні дільничної комісії.

Замість прізвища кандидата “Григорчук” було надруковано “Грогорчук“. Виявилося, що саме такий текст був затверджений Бобівецькою ТВК і вини поліграфічного підприємства тут немає.

2

Вчора вночі постановою Бобівецької ТВК був затверджений новий текст виборчого бюлетеня для виборів сільського голови уже з виправленою помилкою.

4

Оскільки попередні виборчі бюлетені в кількості 1393 шт. вже були надруковані, то Бобівецька виборча комісія затвердила постанову, згідно якої виборчі бюлетені з помилкою в прізвищі кандидата погашалися шляхом відокремлення верхнього лівого кута в присутності всіх членів Бобівецької ТВК та членів ДВК №730350 (с. Бобівці).

Сільська комісія звернулася до Сторожинецької районної друкарні для виготовлення бюлетенів без помилки. Підприємство виготовило макет з виправленою помилкою, який був затверджений Бобівецькою комісією.

3

Після цього в присутності членів сільської комісії та голови Сторожинецької районної виборчої комісії були надруковані нові виборчі бюлетені, які відсортувалися, нарізалися та упакувалися з зазначенням їх кількості.

5

6

7

9

Також в присутності комісії був знищений поліграфічний брак з написанням відповідного акту.

8

10

Члени Бобівецької ТВК в присутності працівника правоохоронних органів доставили нові бюлетені в приміщення комісії, де на своєму засіданні передали їх дільничній виборчій комісії, а та в свою чергу на своєму засіданні знову перерахувала їх та поставила на зберігання в сейф, біля якого постійно чергує міліція.

16

11

Вчорашня ніч відзначилася ще одним цікавим моментом. Представники “Опозиційного блоку” обурилися тим, що в виборчому бюлетені по 20 округу для виборів в районну раду (с. Їжівці) був відсутній кандидат від їхньої політичної сили – Попеску Василь.

Свої претензії вони виказали Балінову Дмитру, голові Сторожинецької районної виборчої комісії. Оскільки була можлива ситуація з передруком і районних виборчих бюлетенів, екстрено були перевірені дані, починаючи з подання політичної сили на реєстрацію кандидатів і закінчуючи затвердженими макетами.

З’ясувалося, що замість того, щоб подали Попеску Василя на 20 округ, місцева організація “Опозиційного блоку” подала його на 1 округ, що підтверджується як поданням, так і рішенням партії і заявою на згоду бути кандидатом. Треба зазначити, що обласний штаб “Опозиційного блоку” також виявив це в власних документах і ситуація вирішилася.

1

Ще одна позаштатна ситуація склалася на виборчій дільниці №730343 (район Майдану, Сторожинець) та одночасно на виборчій дільниці №730225 (с. Ошихліби, Кіцманський район). Виявилося, що через технологічну похибку у пакунку з бюлетенями для Сторожинця виявилися виборчі бюлетені для виборів Кіцманської районної ради по 29 округу в кількості 995 шт., а у них – 996 бюлетенів для виборів Сторожинецької районної ради по виборчому округу №3.

14

Через те що така ситуація геть не регулюється жодним нормативним актом, було вирішено в присутності членів районної та дільничної комісії з Сторожинця та Ошихлібів здійснити обмін, склавши про це відповідний акт.

13

Голова Сторожинецької районної виборчої комісії в присутності членів ДВК №730343 запакував виборчі бюлетені та на транспорті, який надало підприємство-виготовлювач, разом з трьома членами ДВК комісійно вирушили до с. Ошихліби Кіцманського району.

12

На дільниці №730225 в присутності голови Кіцманської районної виборчої комісії, членів їхньої ДВК та представників правоохоронних органів був здійснений обмін бюлетенями та написаний акт в довільній формі, який підписали всі присутні, після чого сторожинецькі бюлетені були доставлені в приміщення ДВК №730343, де чекали решту членів комісї. На їх засіданні бюлетені були перераховані та залишені на зберігання в металевій шафі під охороною міліції.

15

Категорія: Вибори
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ