Чисто там, де не смітять

Сміття

Сторожинець, напевне, найзеленіше місто у Чернівецькій області. На одного жителя міста приходиться приблизно 40 м² зелених насаджень, що є дійсно багато. Крокуючи до європейських стандартів нерідко доводиться стикатися і зі старими-добрими «совковими стандартами» на кшталт «на мій вік стане» або «за мене хтось прибере» і таке інше. Але є і багато таких господарів які дбайливо ставляться до своїх будинків, квартир, дворів чи прибудинкових територій. Саме з таким господарем, а точніше господаркою ми поспілкувалися заставши її за роботою. Ольга Михайлівна власноруч буквально відкопала площадку перед своєю квартирою по вул. Миру, яку жителі п’ятиповерхівки не бачили вже біля 20 років.
Ольга Михайлівна: Я переїхла на цю квартиру два роки назад. Прибрала сміття та за власні кошти посадила газон. Зробила біля балкону нову клумбу та прибрала територію своєї сусідки, яка є інвалідом і не може сама цього зробити. Буквально на днях разом з жителями сусідньої п’ятиповерхівки розчистили прибудинковий майданчик і хотілося би відзначити, що прибирати зголосилися лише старші люди похилого віку. Молоді не тільки не хотіли прибирати навіть під  час місячника благоустрою, а навіть і смітять тут. Мені не соромно вийти і прибратися, соромно що деякі сусіди кидають недопалки з балкону прямо на газон.”

Зараз біля будинків на вул. Миру, 6 місцеві жителі зібрали купи з сміттям та обрізками гілок дерев та чагарників і склали біля узбіччя. В ЖКГ нас запевнили, що в рамках проведення місячника благоустрою обов’язково вивезуть на сміттєзвалище всі відходи.

Сміття

Також в Сторожинецькій міській раді повідомили, що в місті працює ініціативна група, яка уповноважена складати адміністративні протоколи за фактом порушення правил благоустрою на території міста, про факти недотримання чистоти і порядку, правил торгівлі тощо.

Склад групи та повний текст рішення надаємо нижче:

Перелік посадових осіб

У К Р А Ї Н А
СТОРОЖИНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я № 21
11 лютого 2015 року                                                                       м.Сторожинець

 

Про затвердження переліку посадових осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 п.2, 2-1, ч 2 ст. 255 КУпАП

 Зважаючи на те, що на території міста Сторожинець мають місце непоодинокі випадки порушення жителями міста КУпАП, в тому числі: правил благоустрою території міста, дотримання чистоти і порядку, порушення правил торгівлі тощо, з метою забезпечення належного санітарного стану та благоустрою міста, дотримання норм чинного законодавства, керуючись ч.1 п.2, 2-1, ч 2 ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законом України “Про благоустрій населених пунктів”, ст. 40 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

ВИКОНКОМ МІСЬКОЇ РАДИ ВИРІШИВ:

  1. Уповноважити складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 п. 2, 2-1, ч 2 ст. 255 Кодекса України про адміністративні правопорушення, строком до 31 грудня 2015 року:
  • Бліженця Ярослава Мірчовича – головного інженера КП “Карп ЕКО-2010”;
  • Косован Валентину Михайлівну – контролера КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Ірічука Євгена Васильовича – головного інженера КП «Сторожинецьке ЖКГ»;
  • Вершигору Романа Деонізійовича – контролера КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Демидюка Миколу Миколайовича – майстра відділу благоустрою КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Войцицьку Світлану Станіславівну – інженера виробничо-технічного відділу КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Горпініча Сергія Володимировича – юриста КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Сеник Ніну Іллівну – контролера КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Когут Тетяну Миколаївну – контролера КП “Сторожинецьке ЖКГ”;
  • Порошняка Владислава Анатолійовича – провідного спеціаліста міської ради;
  • Вітюка Аркадія Дмитровича -провідного спеціаліста міської ради;
  • Кирчу Лідію Миколаївну – контролера ДКМП “Міські ринки”;
  • Готопілу Світлану Іванівну – контролера ДКМП “Міські ринки”;
  • Масіян Світлану Іванівну – вагаря ДКМП “Міські ринки”;
  • Димедюка Михайла Олексійовича – жителя міста Сторожинець;
  • Багрія Миколу Євгенійовича – жителя м. Сторожинець вул. Прутська, 3.
  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря Сторожинецького міськвиконкому Манчука Я.В.

 

СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ

МІСЬКИЙ ГОЛОВА                                                                 М.М.КАРЛІЙЧУК

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ