Як не “розклеїтись” від осінньої хандри

Осіння депресія

Осінь є одним із стресових сезонів для людини. Організм, розслаблений літньою порою, адаптується до зміни клімату, температурних режимів, особливостей харчування.

В соціальному плані відбувається перехід від відпочинкового до робочого режиму. Для внутрішнього світу стають властивими незрозумілі переживання, сум, апатія.

На щастя є стандартна методологія, яка дозволяє пережити осінню хандру і навіть отримувати насолоду від протікання попередниці зими:

  1. Дотримуйтесь режиму активності і відпочинку. Відновлення сили після розумової чи фізичної праці в стресовий період вбереже від перевтоми і негативних емоцій.
  2. Полюбіть здоровий сон. В цій тезі головне золота середина. Не можна як недосипати так і пересипати. Недосипання – це нервозність. Сон над норму – в’ялість і апатія цілий день.
  3. Фізична активність. Скільки не говорять про користь ранкової зарядки, але роблять її одиниці. Вихід звичайно є – 5-10 хвилин активності протягом дня по три рази. Вправи стандартні і доступні в умовах робочого місця. Додадуть тілу порції позитиву і енергії.
  4. Прогулянка на свіжому повітрі. І не виправдовуйте свою лінь прохолодою, сірістю і мрякою. Парки, сквери і місця на природі переповнені багряним і жовтавим листям, яке порадує око і звеселить душу.
  5. Солодощі, фрукти і овочі. Навіть в умовах зростання цін і тарифів, себе можна потішити яблуком і простенькою цукеркою. За глюкозу і корисні речовини організм віддячить вам сторицею.
  6. Позитивні емоції. Викликати їх у себе простіше ніж здається. Улюблена музика, книга, фільм. Розмова з другом. Хобі. Відвідування місць які додають сили. От прості і дієві методи викликання хороших емоцій і почуттів.
  7. Позитивне мислення. Женіть від себе негативні думки. Силою волі переконуйте себе у тому що все буде добре, а проблеми тимчасові. Впасти у пастку негативного мислення – це просто, а от вибратись із неї – справа можлива, але важкувата.
  8. Слідкуйте за станом здоров’я. Хронічні і сезонні хвороби в осінній період нагадують про себе як ніколи. І те що видається звичайним осіннім синдромом, може бути симптомом хвороби. Звертайтесь до лікарів.
  9. Консультуйтесь у психолога. Звертатись до психолога у нас на даний час немодно і незвично. Але саме психологічна підтримка може допомогти там де не діють інші методи.

І найголовніше – дотримуйтесь прочитаних порад. Просте перечитування не дасть потрібного результату.

Максим Пансик

Категорія: Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ