Творча зустріч з колективом газети “Рідний край”

75 років "Рідному краю"

У читальному залі Сторожинецької районної бібліотеки відбулася зустріч з творчим колективом редакції газети “Рідний край” під назвою “Мандруючи сторінками районки”, присвячена 75-річчю створення районної газети.

На зустріч зібрались як нинішні працівники журналістського колективу на чолі з головним редактором Лижником Я.Р., так і ветерани журналістської справи – Валігурський В.А., Слюсарчук С.М., позаштатні дописувачі – Тарновецький О.М., Никифоряк В.І., Ребеза В.Т., Федорча Д., місцеві письменники, чиї твори друкувались на сторінках районної газети, читачі та шанувальники рідної газети.

Працівники районної бібліотеки повели учасників зустрічі історичними сторінками районної газети, яка з дня заснування (1940 рік) мала різні назви – “Сталінським шляхом”, “Ленінський шлях”, “Радянське Прикарпаття”, “Радянське село”, а з 1991 року – “Рідний край”.

Згадали і людей, які у свій час працювали у редакції газети і заслужили на свою “Галерею слави”, і добровільних помічників газети – громадських  кореспондентів і дописувачів, які були опорою журналістів.

3

Своїми досягненнями і планами на майбутнє ділилися головний редактор газети Лижник Я.Р., кореспонденти Длужанська О.Р., Яковіца Д.К.

Про свою спільну працю та сторінки історії становлення і розвитку районної друкарні, які вдалося дослідити, розповів директор районної друкарні Белінський В.І.

75 років газеті "Рідний край"

Слова подяки лунали і на адресу Сторожинецького відділення поштового зв’язку, працівники якого у любу пору доставляють до осель жителів району улюблений часопис.

Свої побажання та музичні вітання на адресу колективу районної газети надсилали  читачі районної бібліотеки Іванніков А.І., Мисько І.М., Блега А.

Почесними грамотами та грошовими преміями відзначили роботу позаштатних дописувачів керівник апарату районної державної адміністрації Філіпович В.М. та керуючий справами районної ради Чувик С.М.

2

Представники влади побажали колективу редакції газети гострого пера, творчого натхнення та успіхів у справі наповнення інформаційного простору.

Бібліотечні працівники організували виставку матеріалів з історії районної газети, де було представлено комплект районної газети “Сталінським шляхом” за 1945 рік. Присутні також мали змогу насолодитися чудовими фотографіями фотовиставки Дмитра Яковіци.

Джерело: Сторожинецька ЦРБ

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ