У мисливських угіддях почали підгодовувати диких тварин

Підгодівля тварин

Підгодівельні майданчики в угіддях мисливського господарства “Зубровиця” Сторожинецького лісгоспу вже готові приймати відвідувачів. Для оленів, козуль та зубрів у годівницях достатньо сіна та кормових віників. Найближчим часом ласощі почнуть видавати і диким кабанам.

Поки що природніх кормів у лісі не бракує. Але, доки не засніжило, лісових мешканців потрібно привчати до розташування місць підгодівлі. Тоді, коли випаде глибокий сніг і сховає природню кормову базу, тварини вже знатимуть, де шукати харчі, принесені єгерями.

Кормів для диких звірів цієї зими вистачить. Так, для підгодівлі рослиноїдних заготовлено 15 тонн сіна. Також працівники єгерської служби самотужки підготували 14 тисяч кормових віників. Для останніх використовували поживну наземну частину топінамбура. Її охоче їдять зайці, козулі, олені, зубри та кабани. Для сікачів придбали 28 тонн кукурудзи. Крім ікластих, нею час від часу ласують олені та козулі.

На кожній єгерській дільниці є щонайменше 3-4 майданчики для підгодівлі диких тварин. Наприклад, для кабанів у мисливських угіддях є 30 “лісових їдалень”. Також у лісових масивах є безліч солонців, які постійно заповнені сіллю.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ