Урочистості з приводу 75-річчя утворення району

75 річниця утворення району

75 років тому, 11 листопада, був утворений Сторожинецький район.

Вчора, 20.11.15 р., відбулися урочистості з цієї нагоди та з нагоди другої річниці Дня Гідності та Свободи.

Розпочався захід урочистою ходою, в якій взяли участь представники органів влади та самоврядування, держслужбовці, вчителі, учні навчальних закладів Сторожинця та жителі міста.

Рушивши з вулиці О. Кобилянської, колона у супроводі автомобіля ДАІ пройшла вулицею Чернівецькою, звернувши на вулицю Карюкіна, потім пройшли мимо Центральної районної аптеки по вулиці Некрасова на вулицю Українську, вийшовши на Видинівського біля Сторожинецької гімназії. Далі урочистий марш пройшов по вулиці Б. Хмельницького та Ю. Федьковича, звідки по вул. Головній повернулися на Центральний Майдан Незалежності міста.

Всі присутні вшанували пам’ять загиблих за волю України хвилиною мовчання, після чого були покладені квіти та лампадки до всіх пам’ятних монументів міста, включаючи Меморіал Борцям за волю України та Пам’ятну дошку Небесної сотні та Героїв Підгір’я.

В Районному будинку національних культур була організована виставка творчих робіт майстрів нашого краю та гуртківців ЦЕНТУМ та ЦДЮТ.

Завершилося дійство святковим концертом, у якому взяли участь творчі народні аматорські танцювальні та співочі колективи та виконавці. Гостям розповіли про видатних історичних постатей, які народилися, проживали чи працювали в Сторожинецькому районі, а також про історію його утворення з 1940 року.

Пропонуємо вашій увазі фотозвіт:

1

2

3

31

32

33

75 років району

5

6

11

8

9

10

12

75 років району

14

15

17

18

16

19

75 років району

Категорія: Важливо Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ