Відтепер апостиль на документах можна проставити в Сторожинці

Апостиль

У наших краян часто виникає необхідність завірити документи, рішення суду, свідоцтва, витяги, бізнесові документи, нотаріальні документи тощо для використання закордоном. Таке завірення називається “апостиль” та легалізує документи для використання за межами України.

У відділі ДРАЦС Стороджинецького районного управління юстиції за адресою м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 9 проставляється апостиль на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України.

В Міністерстві юстиції в місті Києві апостиль вже не проставляється.

Наказом Міністерства юстиції України “Про розмір та порядок оплати послуг з проставляння апостиля” від 18 грудня 2003 року №161/5, зареєстрований в Міністерстві юстиції 19 грудня 2003 року за №1197/8518 встановлено плату за надання послуг з проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції, призначених для використання на території інших держав, для громадян України, іноземців та осіб без громадянства – 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян або 51 грн.

Від унесення плати звільняються інваліди І і ІІ групи, інваліди Великої Вітчизняної війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи та діти-сироти у разі проставлення апостиля на документах, що стосуються безпосередньо цих громадян.

Термін засвідчення документів – два робочі дні

У зв’язку з необхідністю отримання зразка підпису, відбитку печатки та/або штампа, здійснення перевірки документів про державну реєстрацію актів цивільного стану у випадку відсутності відомостей про них у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян та/або виникнення сумніву щодо їх достовірності термін розгляду документів на проставлення апостиля може бути продовжено до 20 робочих днів.

Для довідки щодо проставлення апостилю можна звернутися

  • Міністерство закордонних справ України
    • за адресою  – 01018  м.Київ , вул. Велика Житомирська,2
    • за телефоном –  (044) 238-16-69
    • на веб-сайті  –  https://www.mfa.gov.ua
  • Міністерство освіти і науки України:
    • за адресою  –  01135 м.Київ , проспект Перемоги, 10
    • за телефоном –  (044) 486 -24-38; 486-71-92
    • на веб-сайті  –  https://www.mon.gov.ua/

Джерело: начальник відділу ДРАЦС Сторожинецького районного управління юстиції Тетяна Пахомова

 

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ