Благодійники не забувають за Черешський будинок-інтернат

13

Вчора, до Міжнародного Дня людей з обмеженими можливостями та людей похилого віку, в Черешському психоневрологічному будинку-інтернат пройшла зустріч представників влади та громадськості з підопічними закладу.

14

Під час заходу школярі Черешської ЗОШ показали гарні виступи, виконали народні пісні, зачитували вірші. Також своєю творчістю поділилися підопічні будинку-інтернат. Захід пройшов в дуже гарній та позитивній атмосфері. Цінними подарунками були нагороджені підопічні інтернату, які беруть активну участь у суспільному житті установи.

Були вручені подяки, грамоти та дипломи представникам колективу закладу.

До цього дня в установі були проведені значні ремонтні роботи. За допомогою зекономлених спецкоштів колективом закладу був проведений ремонт фасаду будівлі та повне утеплення вогнетривкою мінеральною ватою.

8

1

Також були проведені ремонти приміщення харчоблоку, під час яких було замінене старе обладнання, яке працювало ще з 60-х років.

Черешський будинок-інтернат

У приміщення пральні та котельні були зроблені ремонти, а також був замінений старий радянський котел на твердому паливі НИСТУ-5 на новий АРС-500, який
являється більш економним та визначається значним КПД – до 92%. На даний час твердого палива заготовлено навіть більше, ніж потрібно для опалювального
сезону.

6

7

За допомогою благодійників було зібрано гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування майже на 100 тисяч гривень. Це консервація, картопля, овочі, фрукти тощо.

Жителі навколишніх сіл та представники релігийних конфесій завжди допомагають підопічним гарячими обідами. На даний час завдяки зусиллям держави та небайдужих людей Черешський будинок-інтернат забезпечений картоплею та консервацією повністю. Решту продуктів закупляються щотижнево, щоб не перевищувати термін придатності. Також значну допомогу надає підсобне господарство, яке діє при закладі.

3

4

5

У відділенні денного перебування проведено капітальний ремонт силами колективу будинку-інтернат. Матеріали були закуплені за спецкошти та кошти держбюджету, а всі внутрішні роботи проводили працівники закладу. Постійно на протязі року підприємці Дмитро Бергоміцький та Ігор Герла надають допомогу будівельними матеріалами – дошками, вагонкою тощо.

У самому житловому корпусі колективом був здійснений поточний ремонт. Був здійснений благоустрій залу відпочинку та житлових кімнат.

10

9

В інтернатній установі діє відділення реабілітації, де підопічні мають можливість зайняти свій вільний час – займатися творчістю, грати в логічні ігри. Майже кожного дня проводиться перегляд кінофільмів в актовому залі, які вибираються по бажанню підопічних.

12

11

Треба зазначити, що Черешський психоневрологічний будинок-інтернат був відзначений на сесії обласної ради в числі найкращих в області по утриманню корпусів комунальної власності обласної ради. Облрадою було виділено 40 тис. грн. на благоустрій території. Ці кошти будуть використані для закупівлі бруківки, яку буде встановлено біля житлового корпусу.

Адміністрації та підопічні Черешського психоневрологічного будинку-інтернат щиро вдячні Сторожинецькій районній адміністрації та районній раді за надану підтримку у вирішенні питання по збору гуманітарної допомоги для підопічних інтернатної установи, а також мешканцям сіл, учням, вчителям та підприємцям Сторожинецького району.

За допомогою мешканців району було зібрано гуманітарної допомоги на загальну суму 59012,40 грн. Громади сіл зробили такий внесок:

  • Банилів-Підгірний – 1880 грн.
  • Кам’яна – 6326,9 грн.
  • Давидівка (кут Старий Зруб) – 4342 грн.
  • Давидівка – 1264 грн.
  • Тисівці – 1388 грн.
  • Мигово Вижницького району – 6407 грн.
  • Їжівці – 16980 грн.
  • Нові Бросківці – 1154 грн.
  • Тисівці Дубрава – 3641,5 грн.
  • Комарівці – 1100 грн.
  • Череш – 9628 грн.

Також долучилися жителі міста Чернівці, які зібрали гуманітарної допомоги на 4888 грн.

Від учнів та педагогічних шкіл району заклад отримав допомоги на загальну суму 7989,8 грн.:

  • ЗОШ №2 села Гута – 516,7 грн.
  • ЗОШ №2 села Верхні Петрівці – 697 грн.
  • Буденецька ЗОШ – 498 грн.
  • Верхньопетрівецька ЗОШ №1 – 2565 грн.
  • Нижньопетрівецька ЗОШ №1 – 1938 грн.
  • Давидівка ЗОШ №1 – 1775,1 грн.

Релігійні конфесії допомогли на загальну суму 14851,8 грн.

Працівники Черешського будинку-інтернат зібрали гуманітраної допомоги на суму 13068 грн., а від Сторожинецького Товариства Червоного Хреста установа отримала допомоги на 2720,5 грн.

Всього гуманітарної допомоги підопічним будинку-інтернат було надано на суму 97642,5 грн. 

“Висловлюємо всім найщиріші слова подяки від підопічних інтернатної установи за надану допомогу.

Нехай Вас завжди і всюди зігріває Сонце любові, а Ваші домівки будуть осяяні Світлом миру і добра! Божого Вам благословіння та міцного здоров’я!

Минатимуть роки, віки, тисячоліття, змінюватиметься світ та поки триватиме життя на Землі, незмінними залишаться Любов й Добро, які випромінюють і несуть такі люди, як Ви усі.” – такі щирі слова виказав в.о. директора Черешського будинку-інтернат Юрій Сільвестрович Зинич.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ