Читачі Чудейської бібліотеки поділилися своїм хобі

Світський захід

Про свої таланти та здібності до певної справи розповіли учасники світської вечірки “Хобі у твоєму житті”, що відбулась у бібліотеці села Чудей.

Поділилась своїм захопленням до читання медик за професією, але завзятий читач Лілія Костянтинівна Сумарюк , яка з дитинства жила в оточенні світу книги. Любов до друкованих сторінок прививала їй мама, що була сільським бібліотекарем, тому Лілія Костянтинівна все своє свідоме життя дружить з книгою.

Продовжила захід вчитель Ганна Миколаївна Полякова – самодіяльний поет, яка декламувала свої вірші трьома мовами: українською, російською та румунською. Тематика віршів різноманітна – це і лірика, і патріотика. Відгукується Ганна Миколаївна і на події сучасності, присвячуючи свої вірші подіям Майдану та героям АТО.

Ошатну залу прикрашали вироби місцевих вишивальниць Паскаль Р.Г. та Пожоги Д.М., адже їх невтомні руки створили багато вишивальних шедеврів. Народні майстрині -це гордість Чудею.

Щоб відтворити дерево свого роду, родинні реліквії, історію села та церкви, місцевий краєзнавець Андріян Васильович Іліуц створив родинний міні-музей, де розміщено багато цікавих і унікальних експонатів, які дають можливість повернутись в атмосферу минулих літ, поглянути в історію наших прадідів.

Про хобі, що перейшло у професію, розповів директор будинку культури Паскаль І.Г., без музичного супроводу якого в селі не відбувається жодне свято.

Завжди радо зустрічають сельчани виступи Валерія Семеновича Альбіна – вчителя математики за професією, а за покликанням – людину глибоко і трепетно закоханого у світ пісні.

Під час заходу учасники зазначили, що головне покликання кожного – стати унікальною та неповторною людиною.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ