В Давидівці горів житловий будинок

Пожежа

Сьогодні, 9 грудня, в селі Давидівка Сторожинецького району горів двоповерховий житловий будинок. Дерев’яні конструкції горища, перегородок та перекриття сприяли швидкому поширенню полум’я, тому за лічені хвилини вогонь охопив весь будинок.

2

4

На місце події були направлені вогнеборці міста Сторожинець та місцеві пожежні команди з Чудею, Банилова-Підгірного і Давидівки, які разом ліквідували пожежу. Полум’ям знищено покрівлю, перекриття житлового будинку, домашні речі та майно. Причина пожежі встановлюється.

Щоб попередити загибель людей на пожежах та застерегти громадян, Сторожинецький районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається  до мешканців Сторожинецького району: будьте обачні у поводженні з вогнем та дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

5

3

Як правило, пічне опалення використовують у житловому секторі сільської місцевості. В основному лихо приходить в будинки пенсіонерів, інвалідів та безробітних людей.  Адже вони  здебільшого мешкають у старих дерев’яних будівлях, де пічне опалення не обслуговується та не ремонтується.

Рятуючись від холоду, чимало мешканців не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки. Це рано чи пізно призводить до пожежі і трагічних наслідків. Щоб не допустити лиха пожежі, пам’ятайте кілька корисних правил:

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;
  • не слід палити груби і печі з незакритою топкою;
  • не використовуйте для розпалення пічок легкозаймисті речовини;
  • не залишайте доглядати за пічним опаленням дітей;
  • не розміщувати меблі менше 1 метра до печі;
  • не залишати поблизу легкозаймисті речі та легкозаймисті матеріали.

Також поширеною причиною пожеж являється коротке замкнення через перевантаження електромережі. В осінньо-зимовий період мешканці району намагаються якомога краще обігріти власну оселю, використовуючи при цьому обігрівальні прилади,  але не зважають на те, що перевантаження електромережі може призвести до пожежі.

Потрібно звернути увагу і на те, що останнім часом на ринок України надходить значна кількість приладів та обладнання іноземного виробництва, якість яких ніякими документами не підтверджена. У побуті для живлення електропобутових приладів досить часто використовуються подовжувачі та різного роду розгалужувачі.

Для власної ж безпеки у побуті використовуйте лише ліцензовані прилади та подовжувачі.

Пам’ятайте, для запобігання виникненню пожеж кожний громадянин зобов’язаний суворо доримуватись встановлених правил. Бережіть своє життя, адже нічого ціннішого у нас немає.

Джерело: начальник Сторожинецького РВ УДСНС України у Чернівецькій області Андрій Сеник

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ