Літературні заходи “Дорогами долі” від Марії Єремійчук

"Дорогами долі"

У середу, 9 грудня 2015 року, бібліотека села Зруб-Комарівці спільно з школою провели літературний подіум творчості письменниці із Сторожинця Марії Савівни Єремійчук “Дорогами долі”. В підготовці до заходу, який проходив в приміщенні школи, взяли участь вчителі української мови та літератури і учні старших класів.

Під час літературно-мистецького заходу присутні ознайомилися з біографією Марії Савівни та її творами. Звучали вірші у виконанні учениць 8 класу – Сумарюк Н. П. та Косован Х.І. 

zr2

Марія Савівна Єремійчук за своє життя видала 6 книг, які були написані в жанрах поезії та прози. Для школярів поетеса більш детально продекламувала свою книгу “Дорогами долі”, в якій вона зробила акцент на те, що наші краяни є милосердними і небайдужими до ближніх. Також письменниця поділилась своїми планами на майбутнє.

Відвідувачі заходу ознайомились з матеріалами книжкової виставки “Талант Буковини” та бібліографічним оглядом книг Марії Савівни.

zr3

Завершився захід в гарній, святковій атмосфері. Марія Савівна подарувала свої книги з автографами школі та сільській бібліотеці. Багато з присутніх бажали отримати автограф, які письменниця із задоволенням всім залишила. Учасники літературного заходу подякували Марії Савівні за творчість та побажали натхнення у творчості, міцного здоров’я, мирного неба та щоб усі її плани перетворились в реальність.

Дорогами Долі

У такому ж літературному подіумі творчості “Дорогами долі” за ініціативою завідувача бібліотеки-філії № 8 села Буденець Думитрашкевич Олени взяли участь учні 5-9 класів Буденецької ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчительки української мови і літератури Франчук Алевтини Дмитрівни. Шкільний бібліотекар Мінейлюк Тетяна Іванівна провела екскурсію школою, яка колись була колишнім панським палацом. Учні розповіли, що вони свою школу вважають найкращою.

У день святої Катерини, 7 грудня, в селі Череш у приміщенні нової сучасної амбулаторії відбулася тепла зустріч з письменницею Марією Єремійчук під назвою “Дорогами долі”, організована бібліотекарем сільської бібліотеки-філії №7 Лотанюк Іриною.

ch3

Під час заходу презентували однойменну книгу, що містить фотографії та цінну інформацію про людей з Черешу: воїна, що загинув у зоні АТО – Іллю Леонтія; професіонала медичної справи – фельдшера Марину Радувну Токарюк (дівоче прізвище Урсулян), талановитого музиканта – Дмитра Георгійовича Алексюка.

ch2

На святі були присутні матері видатних особистостей села: Леонтій Регіна Вікторівна, Урсулян Аспазія Петрівна, активні читачі бібліотеки Зініч Валентина, Куцак Ганна.

Дорогами долі

Бурла Євгенія, яка, як і письменниця, родом з Старих Бросківців разом з дочкою Цимбалюк Надією низько вклонилися Марії Єремійчук – бувшому медичному працівнику за недоспані ночі і любов до людей.

Всі учасники виразили щиру подяку за гостинний прийом сімейному лікарю Лантух Олені Юріївні, а Марії Савівні за титанічну працю і подаровані книги.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ