“Дороги долі” пролягли і через Костинці

Дорогами долі

Наприкінці минулого тижня, в пятницю, до Костинецької бібліотеки завітали шановні гості – поетеса Марія Савівна Єремійчук із своїм чоловіком та онуком.

Зустріч відбулася з читачами бібліотеки по книзі Марії Савівни “Дорогами долі”. Для Костинців ця книга є дуже цінна через те, що співавтором є житель села Валерій Михайлович Крушніцький, який розповів про історію Костинців та Ясенів, про життя школи, амбулаторії, про видатних людей нашого села, про свою родину та батьків, яких він дуже любить. Також подякував письменниці за місце в її книзі для його розповідей про село.

У святі взяли участь кращий читач нашої бібліотеки Томко Марія Тріфонівна. Її дочка, вчитель історії – Масіян Світлана Ксенофонтівна, – створила в школі чудовий краєзнавчий музей, де можна дізнатись всі історії і традиції нашого села. Також долучилися до проведення літературного свята вчитель мови і літератури Ляшок Наталя Омелянівна, вчитель школи Крушніцька Олена Петрівна, вишивальниці, читачі та учні 9 – 10 класу. Подякував за книгу та співпрацю виконуючий обов’язки голови села Медвідь Дмитро Іліч.

2

З біографією Марії Савівної познайомили ведучі Василович Мар’яна та Пентескул Максим. Бібліографічний огляд її книг провели зав. бібліотеки Константинюк Олена Василівна та Гончарюк Дарина Миколаївна. Марія Савівна та Велерій Михайлович поділилися своїми планами на майбутнє, а ще письменниця прочитала свої вірші з майбутньої книги.

Учасники заходу побажали їм натхнення у творчості, міцного здоровя та мирного неба, а Валерію Михайловичу ще більше писати про наше село і видати окрему книгу “Костинці”. Колектив бібліотеки вдячний директору школи Божескул Владиславі Тодорівні в підтримці проведення подіуму книги Марії Савівни Єремійчук “Дорогами долі”.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ