“Всеукраїнська декада зайнятості” для учасників АТО

Декада зайнятості

За ініціативи Центрального апарату Державної служби зайнятості та підтримки Міністерства соціальної політики України з 1 по 10 грудня 2015 року відбулась Всеукраїнська декада зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю.

В зазначений період проведено два “Дні відкритих дверей” в Сторожинецькому районному центрі зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю. В тематичних зустрічах взяли участь тридцять три безробітних, з них двадцять один учасники АТО також запрошено місцевих роботодавців: директора МПП “Веселка”,  представника СЛАП “Сторожинецький дерспецлісгосп”, представника Сторожинецького районного військового комісаріату.

2

На зустрічі обговорили особливості ринку праці, законодавчі новації з надання соціальних послуг, детально зупинились на організації професійного навчання на замовлення роботодавців, стажування на підприємствах. Учасники уточнювали окремі законодавчі норми, висловлювали свої думки та побажання, ділились пропозиціями.

Комплексні інформаційно-роз’яснювальні та профорієнтаційні заходи сприяють збільшенню мотивації до працевлаштування учасників АТО та осіб з інвалідністю, скороченню тривалості безробіття, зміцненню партнерських відносин для надання учасникам АТО соціальних послуг, у тому числі з елементами психологічної підтримки.

Після проведення заходу п’ятьом учасникам АТО видано направлення на роботу, один з яких на даний момент уже працевлаштований. Заповнено дев’ятнадцять анкет “Вивчення задоволеності учасників АТО та осіб з інвалідністю у наданні послуг в центрі зайнятості”, результат яких показав позитивний результат.

Джерело: начальник відділу активної підтримки безробітних О.М. Красовська

Категорія: АТО Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ