В Панківській бібліотеці поділилися своїми захопленнями

2

В сільській бібліотеці-філії №21 села Панка відбулась світська вечірка “Хобі у твоєму житті”.

В заході взяла участь Марія Миколаївна Побіжан, вчителька місцевої школи, поет за покликанням душі, автор двох збірок поезій “На перехресті всіх доріг” та “Лист з минулого”, в яких вона заглиблюється у світ почуттів, намагається  осягнути їх красу і велич, як сили, що дає наснагу для буття. В такий нелегкий для країни час вона знову творить, а лейтмотивом віршів є прагнення миру на Землі. Для учасників заходу Марія Миколаївна зачитала вірш “Про мир”.

Про любов до книги розповіла найактивніша читачка бібліотеки, учасниця багатьох бібліотечних та Всеукраїнських конкурсів, старшокласниця Іванчак Каріна. Її книга-саморобка “Панківські історії” зайняла І місце в області і була відправлена на конкурс в Київ.

1

Народні майстрині – гордість села. Це Грендей Фрозіна Тодорівна, Лазарюк Регіна Василівна, Гаврилюк Зіна Іванівна та інші. Серед них – завідувачка сільською-бібліотекою філією Дульгер Валентина Миколаївна, яка принесла свої роботи та провела майстер-клас з вишивки.

Віднайшла і зберегла унікальні експонати для шкільного міні-музею вчитель українознавства Дульгер Тетяна Володимирівна. Такий же міні-музей створив житель села Красовський Йосип Михайлович, який став життєдайним ключиком до людського серця і душі.

Серед сельчан є такі, для яких хобі стало невід’ємною частинкою життя: в’язання – для Красовської Вікторії Тадеушівни і Чеснокової Людмили Миколаївни, спортивне голубоводство – для Івончака Руслана Миколайовича, макраме, квілінг – для Іванчак Ганни Михайлівни, виготовлення виробів з дерева – для Олексюка Андрія Васильовича, робота з борошном стала мистецтвом для Миронюк Орисі Євгенівни. Не відстає в цьому питанні і молодь – відтворює традиційний розпис писанок Дульгер Інна, малює живописні пейзажі молода художниця Дульгер Христина.

3

В кінці заходу ведучі Петращук Любов і Іванчак Каріна подякували всім за цікаве спілкування та побажали їм натхнення і найголовніше: покликання бути людиною – унікальною, неповторною, особливою.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ