Двоє наших краян – учасників АТО отримали нагороди

1

Сьогодні голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук вручив державні нагороди учасникам бойових дій на Сході України.

Очільник Буковини  подякував захисникам України за те, що від початку війни на Донбасі і до сьогодні військові боронять територіальну цілісність та незалежність України.

“Ви – наша гордість, ми низько схиляємо голову за ваш подвиг, за те, що ви зупинили ворога і продовжуєте обороняти нашу країну”, – зазначив губернатор. Перед врученням нагород усі присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з цієї клятої війни…

3

Бійцям-учасникам АТО вручили ордени Богдана Хмельницького III ступеня, ордени “За мужність” та медалі “Захиснику України”.

Всього нагороди отримали 28  буковинських військовослужбовців, з них двоє – учасники АТО зі Сторожинеччини. Зокрема, сержант Доскалюк Вячеслав Георгійович та  солдат Кольберт Сергій Тодорович відповідно до указів Президента України за сумлінне виконання службових обов’язків, особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України отримали з рук Олександра Фищука медалі “Захиснику Вітчизни”.

2

Також наказом Міністра оборони України за особисті заслуги у професійній підготовці, за самовідданість і стійкість, виявлені під час проходження військової служби Сергій Кольберт був нагороджений також Нагрудним знаком “За військову доблесть”.

В минулому місяці, 16 січня, в Адміністрації Президента України Петро Порошенко особисто вручив Марії Бузенко, матері буковинського кіборга Володимира Бузенка, орден “За мужність” ІІІ ступеня посмертно.

4_1

Заступник керівника Головного департаменту з питань національної безпеки та оборони Адміністрації Президента України Микола Ксюк пообіцяв пані Марії звернутися з запитом до Міністерства оборони України щодо можливості присвоєння Володимиру звання Герой України.

В необхідності присвоєнні високого звання кіборгу Володимиру Бузенку переконані також його бойові побратими, друзі та односельчани.

Галина Єреміца

Категорія: АТО Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ