Кінотеатр в місті

Кінотеатр

У нас на сайті 2 тижні було розміщено опитування про кінотеатр. Як бачимо по результатах, останній раз громадяни відвідували кіно в Сторожинці досить давно:

Sorry, there are no polls available at the moment.

З проханням розповісти, яка ситуація на даний час в кіновідеомережі та з якими труднощами зіштовхуються в роботі, ми звернулися до начальника відділу культури, національностей та релігії Ірину Володимирівну Давидчук та директора КП “Сторожинецька райкіновідеомережа” Паламарчука Віталія Федоровича.

Ірина Володимирівна:

“Будівля кінотеатру «Сторожинець» була передана на баланс відділу освіти і на базі його була зроблений центр дитячої та юнацької творчості «Юність Підгір’я». Малий кіновідеозал був переданий в оренду на безоплатній основі КП «Сторожинецька райкіновідеомережа».

Наразі ситуація така: кіновідеозал, який орендує КП «Сторожинецька райкіновідеомережа» потребує ремонту, обладнання застаріле, фактично працює лише відеопроектор, який наразі також потребує обслуговування (заміни лампи). На ці потреби кошти відсутні.

Кінотеатр

Ми не маємо права транслювати неліцензійну продукцію. Фільми, які транслюються, ліцензовані та беруться в КП «Чернівецький Облкіновідеопрокат» за кошти, зібрані за платні послуги.

КП «Сторожинецька райкіновідеомережа» ще здійснює виїзди по селах, по дитячих установах, по клубах, по школах з фільмами на різну тематику, які замовляють ці установи. Також в літній період обслуговують літні табори відпочинку для дітей на договірних умовах.

На підприємстві всього працює 13 чоловік, в тому числі кіновідео демонстратори – 7 чоловік.

За І квартал 2015 року КП “Сторожинецька райкіновідеомережа” продемонстровано на території району 100 сеансів, які відвідало 3865 глядачів. Валовий збір склав 10472 грн. За минулий рік – 411 сеансів, в тому числі для дорослого глядача – 182, а 229 – дитячих сеансів, які відвідали в загальному 19 тисяч глядачів. Валовий збір склав 54 тис. грн. (по 27 тисяч від дорослого та дитячого глядача).

Кошти, отримані від реалізації квитків, витрачені на паливо, комунальні послуги, прокатну плату за фільми. Бюджетних коштів за 2014 рік було використано 300 тис. грн.

Кінотеатр

Питання про підняття плати за квиток (до 5 грн. за дитячий та 10 грн. за дорослий) ще вивчається.

Коштів, які були виділені на цей рік, вистачить тільки до серпня місяца. Що вдасться зробити далі – невідомо.

Були спроби взяти приміщення в оренду приватною компанією для показу фільмів в 3D форматі. Але після обстеження приміщення, визначили що воно не відповідає технічним умовам для демонстрації фільмів в 3D, які достатньо жорсткі.

Наша “Кіновідеомережа” бере постійну участь в масових заходах, організовує тематичні кінопокази по відзначенню ювілейних і пам’ятних дат, а також обслуговуються кінопоказом заходи, які проводяться в бібліотечних і клубних закладах району.

Віталій Федорович:

“Звичайно, на сьогодняшній день важко залучити глядача, оскільки в домашніх умовах є доступ до різної аудіо-відео продукції. По всіх каналах демонструються фільми на будь-яку тематику, телесеріали. На сьогодняшній день співпрацюємо тільки з КП «Облкіновідеопрокат» і тому обмежені в виборі репертуару.

Першоекранні фільми, які йдуть, наприклад, в Чернівцях, ми не маємо змоги демонструвати, тому що вони не розповсюджуються через «Облкіновідеопрокат», а через власні дистриб’юторські мережі.

Не дивлячись на те, що є труднощі, ми стараємося підтримати наш кінозал як галузь кіноіндустрії. З цією метою залучаємо дитячого глядача на перегляд мультфільмів і програм по навчальному процесу – українська література, зарубіжна література, історія тощо. Обслуговуємо дошкількі установи як в місті, так і в окремих населених пунктах району. Нажаль, немає технічної можливості встановити нові проекційні 3D-системи.

Звичайно, є сьогодні потреба в капітальному ремонті залу. Зараз стараємося забезпечити принаймні поточний ремонт.

Кінотеатр

Плануємо підняти ціну на квиток до 5 грн. за дитячий та 10 грн. за дорослий, оскільки на даний час старі ціни (2 грн. і 5 грн. відповідно) економічно необгрунтовані. Останній раз ціну на квиток піднімали більше 5 років тому, а ціна на кіновідеопродукцію та супутні витрати (електроенергія, ціна опалення приміщення в зимній період тощо) постійно збільшується.”

Категорія: Важливо Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ