Іду з дитинства до Тараса. Захід від бібліотекарів Банилова-Підгірного

1

Буває, що люди після смерті продовжують жити. А безсмертні вони тому, що в них живе і не вмирає сам народ. Саме таким є слава і гордість нашого народу – Тарас Шевченко. Адже його творча спадщина – це не історія літератури, а перш за все – моральні принципи, звернені до душі, до сумління. Ми чекаємо ці знаменні дні – 9 та 10 березня, щоб ще раз віддати шану Батькові національного відродження.

Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.

Тарас Григорович Шевченко – це слава і гордість українського народу. Ми на вічному шляху до нього і у кожного свій Шевченко, бо всяк вибирає в його спадщині те, що йому найближче. Всяк бере у Шевченка стільки, скільки здужа. А сам Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний  і нескінченний.

2

Для кращого ознайомлення дітей молодшого шкільного віку з творчістю поета, з його життєвим шляхом 9 та 10 березня бібліотекарями села  Банилів-Підгірний Нагорською Оксаною Володимирівною, Коваль Тетяною Павлівною та Стратейчук Вірою Омельянівною, спільно з бібліотекарем гімназії Баланюк Іриною Василівною та вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною були проведені заходи, які нагадали про геніального Кобзаря.

Для школярів організували поетичну зустріч “Сторінками поезій Кобзаря” та літературно-музичну композицію “Іду з дитинства до Тараса”, участь у яких прийняли учні 1-5 класів.

Історичну подорож життєвим та творчим шляхами провели Оксана Володимирівна та Ірина Василівна. На протязі всього заходу лунали поетичні рядки з відомих творів Кобзаря.

3

Затамувавши подих діти дивились уривок з поеми Шевченка “Катерина”. Найменші учасники свята прочитали вірші присвячені Великому Кобзареві. Заключним словом стала клятва-обіцянка Тарасові Шевченко від учнів 1 класу, яку зачитала Алла Сільвестрівна. Викладачам було приємно, що діти охоче беруть участь у заходах, присвячених творчості великого українського поета.

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко. Організатори впевнені, що ці та інші заходи, які вони проводять, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови та нашої державності.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ