“Пішохідна блокада” по вул. Т.Г. Шевченка

main

Гості Сторожинця бачать лише одну частину міста. Переважно це є центральні вулиці та площі.  Я є корінною жителькою Сторожинця і кожного дня протягом багатьох років стикаюся з проблемою, про яку хочу Вам розповісти.

Майже через центр прекрасного міста Сторожинець проходить вулиця ім. Т. Шевченка, по якій щоденно ходять ті, хто там мешкає, хто працює в цій частині міста, а також ті, хто час від часу прогулюється до парку з бажанням зрізати шлях.

3

4

Звичайно, коли їдеш на автомобілі, дискомфорту і перешкод не відчувається. Але пишу вам від імені пішоходів і хочу повідомити, що на даному відрізку дороги немає нормальних тротуарів з обох боків дороги, тому пішоходи змушені ходити по проїжджій частині вулиці.

Якщо “місцями” тротуар є, то з такими перешкодами, що пройти по ньому взагалі не можливо. Жителі цієї вулиці “приватизували” собі тротуари для автостоянки, не залишаючи місця для проходу, збору суміші для будівництва і без усяких гризот сумління облаштовують в’їзд в гараж, що знаходиться перед будинком або ставлять огорожу, яка взагалі не дає можливості пройти.

5

6

Вибору немає і я, як і всі пішоходи нашого міста, на свій страх і ризик, всупереч небезпеці своєму життю і здоров’ю, порушуючи всі правила, ходимо по проїжджій частині вулиці ім Т. Шевченка. В дощ йти взагалі дуже весело, ніхто з автомобілістів не знижує швидкість, зазвичай прикриваєшся парасолькою від бризгів проїжджаючого авто, а не від дощу.

1

8

Хочеться звичайно запитати: “А куди дивиться наш мер?”

Люди добрі, поясніть мені навіщо створювати сквери для відпочинку, робити лавочки на площі, якщо тут, зовсім не далеко, люди не мають можливості безпечно дійти до роботи, довести дитину до садочка або просто прогулятися з метою скорочення шляху.

9

З повагою, Оксана Йосипівна, житель міста.

В мерії повідомили, що наразі розглядається можливість реконструкції цієї вулиці та впорядкування руху пішоходів. Також зазначили, що сміттєві контейнери, які розміщені по вулиці, регулярно очищаються комунальниками, але деякі жителі вперто викидають сміття поряд з смітником, навіть коли він наполовину порожній.

10_1

Щодо парковки на тротуарах, то такі порушення в компетенцію міської ради не входять.

Поліція може виїхати та скласти відповідні протоколи про порушення, але це не буде вирішенням проблеми, а лише тимчасовим впливом на порушників, – коментує старший інспектор Сторожинецького відділу поліції Андрій Миколайович Сушинський. – Найчастіше автомобілі ставлять люди, які там проживають. Проїжджа частина на цій ділянці вулиці вузька, тому там організований односторонній рух. Можна звернутися до мерії, щоб там облаштували пішохідну доріжку з високими бордюрами, тоді автівки паркувати не будуть. Або обмежити пішохідну зону стовпчиками.

В свою чергу ми запрошуємо надати ідеї по облаштуванню цієї частини вулиці ім. Т. Шевченка в коментарях.

Категорія: Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ