ДПІ: До зведеного бюджету у районі надійшло більше 33 млн. грн.

ДПІ

Про це повідомив голова комісії з реорганізації, перший заступник начальника ДПІ Василь Курчак. Посадовець відзначив, що впродовж січня – березня, від  платників податків Сторожинецького району надійшло 33,2 млн.грн., що на 3,3 млн.грн. більше прогнозного показника.

Найбільшими бюджетоформуючими платежами в районі є податок на доходи фізичних осіб – 12,9 млн.грн.,  єдиний податок – 3,3 млн. грн., плата за землю – 2,6 млн. грн., акцизний податок з реалізації акцизних товарів 2,4 млн.грн.

Крім того, в державний бюджет спрямовано 12 986,2 тис.грн, в тому числі 4 247,5 тис.грн. ПДВ; 1932,8 тис. грн. податку на прибуток; 1316,8 тис.грн. військового збору.

Місцевий бюджет поповнився на 20,2 млн.грн. Планові призначення виконано на  132,9 відсотка, додатково надійшло 5,0 млн. грн.

За 3 місяці поточного року сплачено 19,3 млн. грн. ЄСВ, в тому числі на протязі лютого – 6,7 млн.грн.

Відповідальність за найману працю без трудового договору

Наймана праця без оформлення трудового договору – передбачено відповідальність

З початку року спеціалісти ДПІ у Сторожинецькому районі ГУ ДФС у Чернівецькій області виявили 22 необлікованих найманих працівників та 25 ФОП, за результатами вжитих заходів до бюджету надійшло 14,1 тис.гривень.

Нагадуємо, що  ст. 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність за порушення законодавства про працю. Зокрема, юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі не оформлення чи неналежного оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати та інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тощо.

Розміри штрафів за дані правопорушення коливаються від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення (від 1218 до 36540 гривень).

Антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби України

“Пульс” – Антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби України

ДПІ у Сторожинецькому районі ГУ ДФС у Чернівецькій області нагадує платникам податків, що з метою забезпечення відкритості й прозорості діяльності територіальних органів Фіскальної служби України функціонує антикорупційний сервіс Фіскальної служби України «Пульс», який доступний клієнтам податкової служби та митниці.

Ефективний сервіс за цілодобовою гарячою лінією (044) 284-00-07 попереджує:

  • труднощі в спілкуванні; некоректне ставлення; перевищення повноважень; неякісне обслуговування;
  • працює за принципом CALL-BACK – зворотній зв’язок.

Контакт-центр ДФС

Контакт-центр ДФС

ДПІ у Сторожинецькому районі доводить до відома платників, що Ви маєте можливість отримати відповідь в режимі оn – line, зателефонувавши до Контакт-центру ДФС за телефонними номерами:

  • 0 800 501 007 (зі стаціонарних телефонів – безкоштовно, з мобільних телефонів – за тарифами операторів мобільного зв’язку, натиснувши на номер з комунікативних пристроїв (комп’ютерів, планшетів та мобільних телефонів, які мають можливість комунікаційної телефонії) сплачуючи тільки за послуги Інтернет-провайдера);
  • 044 454 16 13 (за тарифами ВАТ Укртелеком).

Інформаційно-довідкові послуги надаються з 8:00 до 20:00 (крім суботи та неділі).

Для зручності отримання консультації телефоном та можливості вибору бажаного напрямку консультацій за допомогою автовідповідача телефонний апарат має працювати в тоновому режимі набору номера.

Тоновий режим набору номера означає, що при натисканні будь-якої кнопки на телефонному апараті в слухавці має звучати короткий мелодійний гудок. Звучання при наборі номера характерного «клацання» означає, що телефонний апарат працює у режимі імпульсного набору номерів.

Для переведення телефонного апарату в тоновий режим необхідно натиснути кнопку [*] – зірочка, або перевести перемикач на корпусі телефону/на слухавці у положення «Tone» (Тон).

Якщо зазначені дії не дали результату, необхідно ознайомитись з інструкцією користування телефонним апаратом.

Мобільні телефони переводити в тоновий режим не потрібно.
У дискових телефонних апаратах відсутня можливість тонового набору номера.

Інформація, яка надається за допомогою автовідповідача, систематизована за тематиками:

  • Кнопка 0 – отримання інформації щодо результатів обробки запитів на отримання субсидій та технічної підтримки з питань обробки електронної звітності;
  • Кнопка 1 – податок на додану вартість;
  • Кнопка 2 – податок на прибуток;
  • Кнопка 3 – податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, єдиний соціальний внесок;
  • Кнопка 4 – плата за землю, акцизний податок, державне мито, податковий борг, ЗЕД;
  • Кнопка 5 – спрощена система, податок на нерухоме майно, РРО та готівкові розрахунки, інші місцеві податки і збори;
  • Кнопка 6 – екологічний податок, рентні плати, облік платників, права і обов’язки, відповідальність;
  • Кнопка 7 – отримання або скасування електронних ключів;
  • Кнопка 8 – митна справа;
  • Кнопка 9 – довідкова інформація щодо самостійного пошуку відповідей на запитання у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі та електронної адреси, на яку можна надіслати запитання.

Громадяни, які перебувають за межами України, мають можливість зателефонувати до Контакт-центру зі стаціонарного або мобільного телефону за номером: +380 44 454 16 13

Якщо Ви бажаєте надіслати запитання на електронну адресу [email protected], то з метою прискорення надання відповіді, переконливо просимо Вас чітко формулювати запитання та ОБОВ’ЯЗКОВО зазначати в полі «Тема» ідентифікатор напрямку питання.

Зміни у переліку товарів, на які встановлено обмеження

Зміни у переліку товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України

Головне управління ДФС у Чернівецькій області  інформує, що 24 березня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 142, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 436 “Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України”, а саме:

виключено з переліку товарів, зовнішньоекономічні операції з якими підлягають ліцензуванню, диски для лазерних систем зчитування та матриці;

відмінено обов’язкову сертифікацію під час переміщення через митний кордон України продуктів лову та харчової продукції з нього. А документом, що підтверджуватиме якість таких же продуктів іноземного виробництва, визначено ветеринарне свідоцтво;

змінено перелік валютних цінностей, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Зокрема, до переліку включено цінні папери, а документом, що підтверджує дотримання встановлених обмежень, є індивідуальна ліцензія на вивезення (пересилання);

затверджено нові переліки: насіння і садівного матеріалу, радіоактивних матеріалів, радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв спеціального призначення, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Водночас скорочено перелік товарів, які підлягають оцінці відповідності згідно з вимогами технічних регламентів при перетині кордону.

Детальніше за посиланням: https://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/142-2016-%D0%BF

Перевірка статусу сертифіката ЕЦП

Перевірка статусу сертифіката ЕЦП (чинний, заблокований, скасований)

Перевірити статус посиленого сертифіката можна за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК-1», який можна завантажити на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (https://www.acskidd.gov.ua) у розділі «Програмне забезпечення», вкладка «Надійні засоби електронного цифрового підпису».

В меню програми «Переглянути сертифікати» із всього переліку сертифікатів необхідно вибрати сертифікат або додати його за допомогою кнопки «Імпортувати». Для отримання інформації щодо статусу сертифіката слід натиснути «Перевірити». Детальну інформацію про посилений сертифікат можна переглянути обравши пункт «Сертифікат».

Подача декларації при одночасній роботі найманим працівником

Чи повинна фізична особа-платник єдиного податку ІІІ групи подавати декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік, якщо вона одночасно працювала найманим працівником на підприємстві?

Якщо ФОП у 2015 році була платником єдиного податку 3 групи та щокварталу подавала декларацію з єдиного податку і сплачувала єдиний податок. При цьому ця особа одночасно є найманим працівником на підприємстві, де їй нараховується заробітна плата. Підприємство звітувало за формою № 1-ДФ про виплачені та нараховані доходи і утриманий податок на доходи фізичних осіб.

Водночас у п. 292.9 ПКУ зазначено: доходи фізособи-платника єдиного податку, отримані в результаті провадження господарської діяльності та оподатковувані, не включаються до складу загального річного оподатковуваного доходу фізичної особи.

Таким чином, у фізичної особи-платника єдиного податку не виникає обов’язку для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, якщо від отримував доходи від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого) доходу.

Перенесення терміну сплати податків і зборів

Чи переноситься термін сплати податків і зборів в т. ч. у зв’язку з перенесенням термінів подання податкових декларацій (вихідний, святковий день)?

Пунктом 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Правову позицію з питання застосування п. 57.1 ст. 57 ПКУ висловлено Верховним судом України у постанові від 09.06.2015 по справі №21-18а15, у якій визначено, що у разі якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, граничним строком подання такої декларації є перший після нього робочий день. Тому початок перебігу встановленого п. 57.1 ст. 57 ПКУ десятиденного строку для сплати визначеного у декларації податкового зобов’язання пов’язаний саме із таким робочим днем. Тобто десятиденний строк для сплати податку слід рахувати від фактичної дати останнього дня подання декларації за відповідний період.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ