ДСНС закликає припинити спалювання сухої рослинності!

1

З початку року в Сторожинецькому районі виникло 33 пожежі, 5 з яких пов’язані з спалюванням сухої рослинності.

Шкода від спалювання листя і сухої трави вкрай небезпечна. До складу диму від спалювання трави та листя входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин.

Спалювання листя та трави призводить до руйнування ґрунтового покриву, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми.

При спалюванні трави на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вздовж доріг, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, ліси, і навіть житлові будинки. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній електропередач, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів.

Пам’ятайте, що нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність.

2

Згідно з Адміністративним кодексом України за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф в сумі від 170 до 340 грн., а на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень.

Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає мешканців району припинити безконтрольне випалювання сухої рослинності!

Також, щоб запобігти пожежам від палаючої трави або стерні, слід завчасно проводити роботи по створенню протипожежних смуг, постійно очищувати території від сухої трави і горючого сміття.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати.

У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном “101”!

Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що дотримання протипожежних правил не вимагає жодних надзусиль, проте завдяки цьому можна зберегти власне життя та здоров’я!

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ