Дівчина з Великого Кучурова, яка після ДТП була у комі, померла в лікарні

1 15-річна мешканка села Великий Кучурів Сторожинецького району Марта Дущак, яка після ДТП 6 днів була у комі, померла учора ввечері, 4 квітня 2016 року, у лікарні. Про це повідомили у Великокучурівській об’єднаній громаді.

Нагадаємо, 29 березня у селі Великий  Кучурів 19-річний хлопець збив двох дівчат.  Хлопець на “Деу Ланос” не впорався з керуванням автомобілем.

Горе-водій мчав на швидкості по сільській гравійній дорозі, його відкинуло ліворуч і він наїхав на двох підлітків. Після цього автівка протаранила огорожу, врізалася в яблуню й зупинилася аж на городі.

У результаті зіткнення одна з дівчат опинилася на капоті авто, інша отримала сильний удар лівим боком автівки. Обидві дівчини були доправлені до лікарні м. Чернівці. Дівчина, яку закинуло на капот, відбулася легкими травмами. Інша дівчина, яку сильно вдарив автомобіль, упала в кому, з якої вже так і не вийшла…

Представники поліції, які прибули на місце ДТП, вилучили у 19-річного водія водійські права, взяли покази і відправили на експертизу щодо вмісту алкоголю та наркотичних речовин у крові. Автомобіль “Деу Ланос” відправили на експертизу до Сторожинця. У той же день було відкрито кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України. Як повідомили нам сьогодні у прес-службі ГУ НП в Чернівецькій області, результати експертизи показали, що водій був тверезий – вмісту алкоголю чи наркотичних речовин у його крові не виявлено.

Сьогодні, у зв’язку зі смертю потерпілої, кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України – “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, “якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років або без такого”.

Тривають слідчі дії, проводяться додаткові експертизи. Міру покарання винуватцю ДТП вирішуватиме суд.

Висловлюємо щирі співчуття родині з приводу смерті дівчини.

Галина Єреміца

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ