V сесія Сторожинецької міської ради. Об’єднання громад

main

Сьогодні, 15 квітня 2016 року, відбулася V сесія Сторожинецької міської ради VII скликання. У порядку денному, крім земельних, було тільки 1 питання – присвячене добровільному об’єднанню територіальних громад. На засіданні були присутні 22 депутати, члени виконкому, експерти по децентралізації, сільські голови.

У депутатському корпусі сталися зміни – Олександр Гадинко (округ №26 від партії “Наш Край”, безпартійний) написав заяву про складання повноважень в зв’язку терміновим вибуттям за межі України. Замість нього до складу депутатів увійшов Олександр Євдошак, безпартійний, який обирався по округу №14 від партії “Наш Край”.

6

7

Василь Антонюк підняв питання щодо дозволу на роботу до 2 години ночі дискотеки “Стороживе місто”. Була створена робоча комісія у складі Василя Антонюка, Олександра Євдошака, Миколи Косташука та Олександра Рудого для більш детального розгляду цього питання.

Після довгого обговорення було поставлено на голосування питання про приєднання до Сторожинця сіл Нові Бросківці, Заболоття, Панка, Кам’яна, Глибочок, Комарівці, Зруб-Комарівці, Слобода-Комарівці, Банилів-Підгірний, Бобівці, Костинці, Давидівка.

2

3

4

На попередньому засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 14 квітня, розглядалася конфігурація “Сторожинець, Панка, Нові Бросківці, Кам’яна”.

Коли меру міста, Миколі Карлійчуку, задали питання щодо того, чи він особисто за таке об’єднання, він відповів, що юридично та фінансово для міста було би краще компактна громада з 4-5 сіл, але сьогодні в даній ситуації він буде голосувати за велику громаду.

V сесія

8

5

Депутати 14 голосами із 22 підтримали приєднання до міста 12 населених пунктів. За таке рішення голосували:

  • від БПП “Солідарність”: Іван Водославський, Анатолій Євдокіменко, Анатолій Оленюк, мер міста Микола Карлійчук;
  • від ВО “Батьківщина”: Ганна Шульгіна, Ольга Корочук, Василь Антонюк, Катерина Дарабан, Тодор Трояновський, Олександр Рудий, Юрій Конечний, Лідія Равлюк;
  • від ПП “Аграрна Партія”: Павло Олексюк; Віктор Багрій.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ