Дороги по місту – хоч яйця котити. Тільки чиї?

4

Минулого тижня Сторожинецький район, як і майже всю Західну Україну, засипало товстим шаром снігу. Попередньо про негоду знали, тому було скликано засідання комісії з ТЕБ та НС в РДА, обговорено важливі питання, роздано накази тощо.

Вже декілька днів сяє сонечко, але дороги в Сторожинці та під’їзди до міста досі не прочищені як належить. Наприклад, в обласному центрі можна вільно ходити вулицями, не боячись посковзнутися чи вляпатися в калюжу. Це саме стосується і сіл району.

В нашій же квітучій Перлині Підгір’я – справжній дорожній колапс. Довго описувати містянам не потрібно – пішоходи оцінили розчищеність вулиць і тротуарів, а водії – стан доріг.

Спочатку ми ловили себе на думці, що це нам все так не подобається, що ми лише шукаємо негатив. Тому запустили опитування в нашій групі ВК LifeInStorozhynets. Результати говорять самі за себе

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%ba1

Також користувачі поділилися фотографіями засніженого міста.

0wx6bnyowny

1hxl8ioahoy

15025599_1133112840099197_1833712315393264354_o

cjmhwon5vzm

gwzfx7t9hmg

mdg1bhfarrw

uzs935jz6j4

q0j5tbira5s

qftxe6yq5wy

А один з підписників розмістив дуже міткий та злободенний комікс:

nvf9w6evics

3

Двічі проїхавшись сьогодні з Чернівців в Сторожинець, на собі відчули всі “принади” якісно почищеного дорожнього покриття. Особливо запам’ятався не тільки нам, але й іншим водіям та тим, хто допомагав виштовхувати автівки, “лежачий поліцейський” біля Сторожинецької РДА по вул. Чернівецькій.

В місті зараз не одне таке місце, де авто застрягає і виїхати без сторонньої допомоги дуже важко. А яку гамму почуттів викликали, напевно, не підсипані підйоми на в’їзді та виїзді з міста у водіїв великовантажного транспорту? Не один кілометр вони “нашліфували” на ожеледиці під горбами.

Пройшовшись сьогодні Сторожинцем, запитали у жителів їхню думку щодо стану доріг в місті:

У той час, коли вул. Б. Хмельницького (а це самісінький центр) перейти можна не замочивши ноги можна хіба що в гумових чоботях, Центральний Майдан Незалежності чистили від снігу.

1

Як нам вдалося дізнатися – 21 листопада на площі будуть відзначати День Гідності та Свободи. О 13:30 запланована хода вулицями міста, а о 14:00 – урочистості на Майдані. Який розчищали сьогодні. 18 листопада. Таке рішення вчора прийняли на оргкомітеті, який збирався з нагоди майбутнього святкування.

Проходивши та проїздивши декілька днів Сторожинцем, вже немає бажання розбиратися, чия це провина, що дороги і тротуари міста в такому жахливому стані. Чомусь у “кабінетах” завжди знаходяться гроші на святкування та прикраси, на масові акції, на вручення грамот тощо. А на комунальну техніку – ніколи немає.

В місті є не один приватний трактор чи бульдозер. Невже так складно було забезпечити їх паливом і попросити допомогти з прибиранням снігу?

Дивує реакція людей – всі обурюються, але дуже мало згоджуються говорити на камеру. Всім все “не подобається” – але майже у всіх “хата скраю” та “чого я?”. Коли терпець уривається – люди говорять:

cysu

На що надія у можновладців? Розтопиться саме? Розтопиться. Може тоді й “саме” заправить автівки містян соляркою чи бензином, який приходиться пропалювати, рухаючись 20 км/год? Чи може “саме” відремонтує підвіски на автомобілях? Може “саме” відновить зимову гуму, яку приходиться рвати по льодових наростах на дорозі?

Нехай вже все йде “саме”, тільки от біда – за оце “саме” багато чиновників в високих районних і міських кабінетах отримують зарплату. І непогану.

Категорія: Важливо ЖКГ
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ