День інформації “Правники – суспільству”

1

З 5 по 9 грудня 2016 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права. Проведення тижня має на меті підвищити рівень правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.

В рамках тижня в районній бібліотеці був організований день інформації “Правники – суспільству”, на який були запрошені спеціалісти Сторожинецького бюро безоплатної правової допомоги. Перед присутніми виступила головний спеціаліст Іринич Марина Василівна, яка наголосила, що відповідно до статті 59 Конституції України, кожна людина має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

2

З цією метою, згідно з Законом України “Про безоплатну правову допомогу” з 1 вересня 2016 року розпочав свою роботу відділ “Сторожинецького бюро правової допомоги” Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6 а, 4 поверх.

Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги.

3

Марина Василівна змістовно розповіла про право на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання допомоги. Наголосила на основних принципах роботи – якісна правова допомога, індивідуальний підхід до кожного клієнта, залучення висококваліфікованих фахівців.

Районна бібліотека підписала меморандум про співпрацю з Сторожинецьким бюро правової допомоги на наступний рік.

Наприкінці заходу Марина Василівна відповіла на численні питання читачів. Присутні також мали змогу ознайомитись з представленою юридичною літературою про проблеми дотримання та захисту прав людини в Україні.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ