Інтерв’ю з головою Чудейської об’єднаної територіальної громади

Наприкінці минулого року села Чудей, Їжівці та Нова Красношора об’єдналися в одну громаду – Чудейську з населенням в 12 тис. чоловік. Головою за результатами виборів став Піцул Анатолій Дмитрович – багаторічний сільський голова Їжівців. До ради громади входить 26 депутатів, а виконавчий комітет налічує 14 осіб.

Зараз в Сторожинецькому районі є чотири об’єднані громади, при чому тільки одна із них, Великокучурівська, вже об’єднана більше року. Інші – Сторожинецька, Чудейська та Красноїльська – проходять етап налагодження роботи, формування правил роботи, визначення цілей та пріоритетів розвитку.

Ми завітали до Анатолія Дмитровича, щоб поцікавитись, з якими викликами стикається Чудейська громада, як вирішують проблеми, які є напрацювання в вирішенні питань бюджетних установ.

Піцул А.Д.

Піцул Анатолій Дмитрович, голова Чудейської об’єднаної територіальної громади

Наприклад, дізналися, що черга до дитячих садочків у Чудеї тепер формується та затверджується на сесії сільської ради – на думку місцевих депутатів, це повністю прибере можливість будь-яких маніпуляцій.

Ще одна ініціатива стосувалася проведення процесу оптимізації робочих місць в бюджетних установах – виявилося, що в закладах Чудейської громади працювало багато людей на 0,5 або 0,25 ставки, яких на роботі майже ніхто не бачив, тому були розроблені такі посадові інструкції, які дозволили навантажити роботою людей до повного окладу.

Про Чудейську музичну школу та її переформатування в Школу мистецтв, про розподіл медичної субвенції, а також про те, що іноді “пхають палки в колеса”, Анатолій Дмитрович розповів в інтерв’ю.

Категорія: Важливо Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ