Сторожинецька оборона

Навчання на Прибані

З 5 по 12 червня на території Сторожинецького полігону “Прибан” пройдуть навчання з підрозділами самооборони Сторожинецького району. Розповісти докладніше ми попросили начальника полігону Павлюка Олексія Дмитровича:

“Мета цих навчань – навчити громадян чоловічої статі обороняти свій рідний край від посягань. На даний час Сторожинецький військовий комісаріат (ВК) проводить роботу по формуванню груп, які будуть проходити навчання.

В програмі навчань згідно плану буде опрацювання злагодження підрозділів військових, МВС, ДСНС, а також груп самооборони – свідомих людей. Будуть надаватися навички з стрільби зі стрілецької зброї – автомати АК-74, АКМ, АКМС, гвинтівка СГД, а також використання та застосування особистої зброї.

Навчання на Прибані

Будуть відпрацьовуватися тактичні навички у управлінні групами та підрозділами, які будуть виконувати поставлені керівниками на навчальних місцях завдання для кращого використання та взаємодії з усіма підрозділами та виконаннями поставлених завдань на відмінно.

Військовий комісаріат запрошує всіх бажаючих пройти навчання та набратися мужності захищати свій район. Звертайтеся за докладнішою інформацією по проведенню навчань в військовий комісаріат м. Сторожинець, та до підрозділів самооборони.”

Навчання на Прибані

Заступник керівника Сторожинецької самооборони, волонтер Олександр Валерійович Рудий:

“В нашому районі майже в кожному селі є загін самоборони. Сторожинецька самооборона буде брати участь в цих навчаннях, адже нам потрібно постійно удосконалювати навички координації, взаємодопомоги, навички польової медицини та володіння зброєю.

В навчаннях важливу роль буде виділено медицина та медичній допомозі під час проведення бою, будуть інструктори з військового шпиталю, які мають досвід боїв в зоні АТО.  Адже зараз така ситуація, що наші лікарі не мають навиків надавання допомоги в польових умовах – що в бою зробити для швидкої зупинки кровотечі, як евакуювати поранених з техніки та з поля бою.

Навчання на Прибані

Коли я їжджу на Схід України, я постійно беру участь у тренуваннях добровольчих та військових батальйонів. Дуже добре, що такі навчання проводяться і в нас. В зв’язку з тією ситуацією, що є в державі, хотілося би, щоб такі навчання проводилися частіше, ніж раз в рік або два. Це важливо для підтримання бойового духу та удосконалення практичних навичок з використання зброї, польової медицини та взаємодії і управління громадян району.

Хто має бажання прийняти участь в навчаннях в складі групи Сторожинецької самооборони – телефонуйте мені на номер (099) 529 30 05.

Категорія: Важливо Новини району Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ