Винесення сміття за межі власної території та складування його на проїжджій частині не знімає відповідальності з господаря

Від початку березня в Сторожинецькій громаді оголошений місячник благоустрою, який буде тривати до кінця місяця. Вже традиційно, сніг зійшов і весна показала, де смітили. На комунальні служби значно зросло навантаження.

З року в рік найпроблемнішими місцями вже традиційно є русло потіку на “Бродвеї” (вул. Видинівського), гаражі в мікрорайоні, водовідвідні канали, лісосмуги по всій громаді.

Треба нагадати, що комунальники займаються тільки вивезенням ТПВ (твердих побутових відходів) в той час, як обрізки гілок, будівельне сміття, торішнє листя не являються ТПВ і організація вивезення такого роду матеріалів повністю на власниках та орендарях територій.

Залишаючи посеред вулиці купу гілля – ви порушуєте Правила благоустрою, які були затверджені міською радою. Винесення сміття за межі власної території та складування його на проїжджій частині не знімає відповідальності з господаря.

У такому випадку комунальники вимушені будуть скласти акт про порушення Правил та передати його до міської Комісії по адміністративних правопорушеннях. Та, в свою чергу, призначає штрафні санкції. Якщо штраф не буде сплачений – справа передається до суду, а потім до виконавчої служби для примусового стягнення.

Міська рада черговий раз звертається до мешканців громади – будьте свідомими, дбайте про громаду.

Прикладом господарювання можуть стати деякі депутати міської ради, які забезпечують благоустрій прилеглої території та тісно контактують з комунальниками, шукаючи можливості зробити місто чистішим.

І навпаки – є приклади безвідповідального ставлення до чистоти на вулицях міста, коли орендар, винісши купу гілля за межі своєї території, думає, що він повністю зняв з себе відповідальність та надіється, що за ним хтось поприбирає. В таких випадках з порушником проводиться бесіда, а якщо вона не діє – буде складений протокол і рішення буде приймати адмінкомісія.

Категорія: Новини міста Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ