Голова громади підписав рішення про підвищення тарифів. Проігнорувавши рекомендації депутатів та зібрані містянами підписи

Сьогодні, 14 липня 2017 року, голова Сторожинецької громади Микола Карлійчук підписав рішення виконавчого комітету про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення з 1 серпня 2017 року.

Тарифи запланували підняти на засіданні виконкому раніше. Одним з пунктів рішення було направлення клопотання КП “Сторожинецьке ЖКГ” про “коригування” тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на розгляд постійної комісії з питань ЖКГ, приватизації, комунальної власності, промисловості, транспорту та зв’язку.

Комісія засідала 5 липня і не підтримала підвищення тарифів. Членам комісії не надали жодного економічного обгрунтування щодо підняття цін на водопостачання та водовідведення. Оперували депутати тими даними, які отримали ми для публікації.

Тоді було вирішено отримати від комунальників розшифровку статей зведеного розрахунку витрат на водопостачання та водовідведення та розглянути на наступному засіданні комісії, яке так і не відбулося, оскільки від КП “Сторожинецьке ЖКГ” членами комісії не були надані ці дані.

Також комісія не приймала рішення (що підтверджується відеозаписом засідання) щодо винесення питання про затвердження тарифів на виконком. Мало того, Анатолій Оленюк, який був головуючим на засіданні, стверджує, що рекомендації комісії він не підписував. Звідки взявся цей “документ” – в міській раді пояснити не змогли.

Законом України “Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення” визначено, що споживачі питної води мають право на організацію та проведення громадського обговорення в процесі прийняття рішень з питань питної води, питного водопостачання та водовідведення, що передбачає, зокрема, отримання від органів місцевого самоврядування повної, достовірної, своєчасної інформації про порядок розрахунків тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Протоколу проведення громадського обговорення в мерії щодо тарифу на воду в мерії немає, тому що громадські обговорення не проводилися. Це підтвердив на виконкомі і директор КП “Сторожинецьке ЖКГ”. Також члени виконкому досі не отримали на руки детальну розшифровку структури тарифу, хоча зобов’язали Олександра Кіслінського підготувати її в дводенних термін.

Більше того, 12 липня, на наступний день після засідання виконкому, де було проголосовано за підвищення тарифів, в мерію передали листи з більш ніж 150 підписами жителів Сторожинця, які виступили проти підняття ціни на воду.

Незважаючи на вищенаведене, голова громади підписав рішення про підвищення тарифів. Проігнорувавши рекомендації депутатів та зібрані містянами підписи.

Категорія: Важливо ЖКГ Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ