Високовольтна лінія заважає учасникам бойових дій будуватися на виділених їм земельних ділянках

20 жовтня 2016 року міська рада затвердила детальний план територій, на яких передбачено розміщення земельних ділянок для учасників бойових дій та бійців АТО.

Вже наприкінці того ж місяця було проведене жеребкування, згідно якого на наступних сесіях давалася згода на розробку проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок. Серед декількох масивів один був по вул. Панківській, що в районі вул. Клинівської в Сторожинці.

Проектна організація, яка виготовляла детальний план цієї території, не нанесла на нього лінію електропередач разом з обмеженнями.

При розробці зазначених проектів землевпорядною організацією було встановлено обмеження на 9 ділянок через те, що їх перетинає високовольтна лінія електропередач 10 кВ, в межах охоронної зони якої не можна будуватися.

Ситуацію можна приблизно зобразити на місцевості наступним чином:

13 березня 2017 року до голови міської ради Миколи Карлійчука звертається один з учасників бойових дій, Андрій Бужняк, з проханням вжити заходів щодо перенесення лінії електропередач для належного та безпечного використання наданих учасникам бойових дій земельних ділянок.

11 квітня 2017 року міська рада звертається до начальника Сторожинецького РЕМ Степана Мельника з проханням виготовити проектно-кошторисну документацію та виконати роботи щодо перенесення лінії електропередач у найкоротші терміни.

З квітня до сьогодні більше жодних дій щодо вирішення проблемної для учасників АТО ситуації ні міською радою, ні Сторожинецьким РЕМ не приймалося.

Як пояснив начальник Сторожинецького РЕМ, міська рада мала вказати, куди саме перенести лінії, але досі це не зробила.

13 липня 2017 року Андрій Бужняк знову написав лист на ім’я міського голови з проханням пояснити, як буде вирішуватися ситуація. Хоча з моменту отримання мерією листа пройшло вже більше місяця, відповідь учасник АТО так і не отримав.

Сьогодні, 28 серпня 2017 року, на місці разом з учасниками бойових дій побували представники міської ради.

Після обговорення та додаткового вивчення ситуації було вирішено направити до Сторожинецького РЕМ листа, де чітко надати пропозицію щодо того, куди саме має бути перенесена лінія та що має зробити мерія, щоб районні енергетики могли виготовити проектно-кошторисну документацію.

Категорія: АТО Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ