Два юнацьких рекорди району впродовж трьох днів

6-7 жовтня у місті Кам’янець-Подільський, на центральному стадіоні, проходили відкриті обласні змагання з легкої атлетики, присвячені Козацтву Запорізькому, серед старшої вікової групи юнаків 2001-2002 років народження та молодшої вікової групи 2003 року народження і молодших.

Цікавим та значущим для Сторожинецької ДЮСШ управління освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА, є те, що на цих змаганнях було встановлено рекорд, як ДЮСШ, так і району, по старшій юнацькій віковій групі (учні до 18 років) з бігу на 400 метрів серед дівчат. А встановила рекорд ДЮСШ та району Антоніна Іонашко, учениця Новобросковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка подолала цю дистанцію за 1 хвилину 1,4 секунди та посіла друге місце, пропустивши попереду тільки чемпіонку України з цієї дистанції з команди міста Коломия Івано-Франківської області

Попередній рекорд (1 хв. 2,0 сек.) встановлений ще у 1984 році, протримався 33 роки. За ці роки близько 20 дівчат пробували подолати цей рубіж і, зазвичай їм не вистачало від 0,2 до 0,5 секунди. Антоніна покращила результат на цілих 0,6 секунди і цим підняла до вищого рівня біг на цій дистанції.

На перспективу побажаємо їй подолати цю дистанцію швидше ніж за 1 хвилину і виконати норматив першого (дорослого) спортивного розряду.

Також, добре виступили на цих змаганнях, такі учні, як: Микола Конечний з бігу на 400м.; Володимир Хрестик, Тетяна Барковська, Анастасія Фочук та Дмитро Волощук  з бігу на 800 метрів, які підтвердили норматив третього (дорослого) спортивного розряду з легкої атлетики.

Наступного дня, 8.10.2017 року, в місті Вижниця, виступаючи на обласних змаганнях за ФСТ “Колос”, Антоніна встановила новий рекорд ДЮСШ і району по старшій віковій групі з бігу на 500 метрів, де посіла перше місце серед дорослих, показавши результат на цій дистанції 1 хвилину 16,2 секунди, що краще від попереднього рекорду майже на 9 секунд.

Ці змагання стали своєрідним продовженням встановлення рекордів району. За останні 25 років (попередній рекорд був встановлений у 1992 році) мало хто пробував перевершити цей показник, так як змагання з цієї дистанції (нестандартної) проводяться дуже рідко.

Побажаємо нашій юній спортсменці вдалих виступів, високих результатів, олімпійських злетів та встановити, що найменше ще 2-3 рекорди ДЮСШ та району і на інших дистанціях. Для цього необхідно багато та виснажливо працювати на тренуваннях.

На цих же змаганнях Орестом Молованюком з села Бобівці встановлено новий рекорд району з бігу на 1000 метрів серед чоловіків – 2 хвилини 28,0 секунди. Він покращив попередній показник, який був встановлений майже 40 років тому, у далекому 1978 році, більш ніж на три секунди – 2 хвилини 31,8 секунди.

Всіх бажаючих, реалізувати себе на бігових доріжках та на різних дисциплінах легкої атлетики, а також, і в інших видах спорту запрошуємо на відділення Сторожинецької ДЮСШ.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Важливо Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ