Туристи Сторожинецького ЦДЮТ змагалися у пошуково-рятувальних роботах

Минулими вихідними у селі Мигово Вижницького району відбулися зональні змагання зі спортивного туризму “Пошуково-рятувальні роботи”, які проводились з метою підвищення технічних і тактичних вмінь та навичок, вдосконалення прийомів транспортування потерпілого на складному рельєфі, відпрацювання взаємодії з пошуково-рятувальними загонами.

Захід проходив в рамках Міжнародного фестивалю гірських професій. Організацію і проведення змагань здійснювали Федерація спортивного туризму Чернівецької області, Відділ з питань туризму Чернівецької ОДА, Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Змагання відбувалися у форматі крос-походу (“екстрим-гонка”), дистанція ІV класу складності з гірського туризму. Учасники змагань демонстрували свої знання з топографії, техніки пішохідного туризму, навики надання долікарської допомоги потерпілим з важкими травмами; уміння визначати азимут, відстані до контрольних об’єктів, висоти.

Команда туристів Сторожинецького ЦДЮТ у складі керівників гуртків Побежана Д.О., Цятковської С.М., Гаврилюка С.М., Мангера В.Г. продемонстрували професійні знання з техніки спортивного туризму, медицини, географічного краєзнавства і за підсумками балів та контрольного часу вибороли ІІІ призове загальнокомандне місце.

Вітаємо наших туристів і бажаємо їм успіхів у майбутніх змаганнях.

Джерело: методист туристсько-краєзнавчого напряму Сторожинецького ЦДЮТ Унгурян Т.М.

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ