В Банилові-Підгірному провели урок мовознавства “Лунай, прекрасна наша мова”

Я знаю: мова мамина – свята.
В ній вічний, незнищенний дух свободи.
Її плекали душі і вуста
Мільярдів. Це – жива вода народу.

Такими словами розпочався урок – мовознавства «Лунай, прекрасна наша мова», який було підготовлено та проведено вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною та бібліотекарем сільської бібліотеки хутора Рівня Нагорською Оксаною Володимирівною з учнями 3 класу .

Метою заходу було залучати дітей до джерел і витоків народної спадщини; підтримувати у школярів інтерес до вивчення рідної мови; виховувати любов до мови свого народу.

Надзвичайно цікаво, в святковій атмосфері, пройшов захід. Учасники прийшли ошатно одягнутими у вишиванках. Оксана Володимирівна розповіла діткам про історію української мови, про її красоту і милозвучність. Учні переглянули фільм про виникнення української мови. Діти підготували чудові поетичні рядки та пісні про нашу мову, Україну.

Аллою Сільвестрівною були проведені конкурси «Юні знавці мови», де на осінніх листочках були запитання? на які вони мали дати відповідь та «Склади слово» – під час цього конкурсу учні мали вірно скласти з букв слово.

Наприкінці заходу Оксана Володимирівна наголосила: «Мова – це показник нашої культури. Тож плекаймо спільно наше рідне слово, учімося говорити так, щоб воно перетворювалося в справжню перлину».

«Любіть свою мову, бережіть її, пишайтеся нею, вчіться розуміти її красу і старайтеся самі розмовляти українською мовою правильно, красиво! Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.»- – саме такими словами Алла Сільвестрівна завершила годину мовознавства.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ