У Сторожинецькій ЗОШ №1 відбувся конкурс колядок та щедрівок

Новорічно-різдвяні свята в Україні прийнято зустрічати особливим чином, дотримуючись безлічі традицій. Найулюбленішою традицією на різдвяні свята для дітей – це співати колядки та щедрівки, возвеличуючи народження Сина Божого.

По закінченню різдвяно-новорічного циклу – 19 січня, на свято Водохреща, у Сторожинецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся конкурс колядок та щедрівок за участю учнівського та педагогічного колективів.

Захід проводився з метою відродження, збереження, примноження і розвитку різдвяних традицій – скарбів українського народу, які ще не втрачені; розвитку інтересу у дітей до народної творчості та усвідомлення її місця в сучасному житті; виховання любові і поваги до традицій наших пращурів та бажання зберегти і передати ці вікові надбання наступним поколінням; усвідомлення потреби вивчення традицій української історії та культури; сприяння розвитку артистичних здібностей.

Учні на чолі своїх класоводів і класних керівників старанно та сумлінно підготувались: вивчили віншування, сівалки, колядки та щедрівки, підготували різдвяну атрибутику. Співали як усім відомі колядки, так і нові – у сучасному аранжуванні. А учень 1-Б класу Козак Олександр заспівав давню буковинську Маланку, отримавши у нагороду бурхливі овації від глядачів та конкурсантів. Неможливо було визначити кращих із кращих. Всі колективи підготувались на високому рівні, тому всі класи будуть нагороджені подяками за участь у конкурсі від дирекції школи.

Душевно і мелодійно співав увесь учнівський колектив та всі присутні. Цей спів йшов від щирого серця, об’єднуючи всіх у одну велику шкільну родину.

Нація, яка шанує, береже і примножує традиції свого народу – непереможна. Дай Боже, всім на нашій Україні прожити цей рік в мирі, злагоді, добрі та любові, і  дочекатися наступних Новорічних та Різдвяних свят!

Джерело: заступник директора з виховної роботи Д.Ю. Гакман

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ