Сторожинецький ЦДЮТ став творчим домом для 816 вихованців, які займаються в 26 гуртках

ЦДЮТ

Відома істина, що творчого вихованця може виховати лише творчий педагог, який сам є особистістю. Не секрет, що позашкілля сьогодні тримається переважно на ентузіазмі творчих педагогів. Адже бути вчителем у школі – це одне, а розбудити у дитині бажання конструювати, творити, фантазувати – зовсім інше.

Педагоги вміють побачити кожну дитину такою, якою вона може стати за більш сприятливих для її розвитку умов, виявляти найактуальніші проблеми там, де їх не бачать батьки. Вони майстерно прогнозують, передбачають правильні та оптимальні педагогічні рішення, їхні наслідки; знаходять неординарні шляхи розвитку дітей. Поступово діти усвідомлюють власне «можу, якщо захочу». Вихованці із задоволенням повторюють: «Я не кажу не вмію, я кажу навчусь!»

Сторожинецький Центр дитячої та юнацької творчості – багатопрофільний позашкільний навчальний заклад, який працює за чотирма напрямами діяльності, – художньо-естетичним, науково-технічним, туристсько-краєзнавчим, декоративно-прикладним, – які дають змогу кожній дитині займатися улюбленою справою, поринути в неосяжний світ культури рідного краю, доторкнутися до кращих зразків сучасного мистецтва, максимально розвинути свої здібності, розкрити всі грані індивідуальності, цікаво і корисно проводити своє дозвілля та отримати початкові професійні знання.

Нас об’єднує спільна мета:
«Хочеш зробити світ кращим – будь прикладом для інших, знайди друзів, стань особистістю!»

Наше гасло: «Через терни до зірок!»

Сторожинецький Центр дитячої та юнацької творчості став творчим домом для 816 вихованців, які займаються в 26 гуртках (58 груп). Плідною працею педагогів створені всі умови гуртківцям для щоденної творчої роботи в оволодінні необхідними знаннями, у відкритті нових горизонтів, пізнання себе і світу.

Одним з ефективних напрямів Сторожинецького ЦДЮТ, який має потужний виховний потенціал, є дитячо-юнацький туризм і краєзнавство. У центрі необхідно підтримувати екскурсійну, туристсько-краєзнавчу та пошукову роботу, необхідно постійно розвивати цю мережу гуртків. Юні туристи-краєзнавці щороку здійснюють туристичні подорожі гірськими стежками Карпат, карстовими печерами Тернопільщини, сплавом по гірських річках Черемош та Прут, демонструють свої досягнення на змаганнях та зльотах зі спортивного, пішохідного туризму, велоспорту. Чимало вихованців цих гуртків увійшли до збірної області та успішно захищають честь і на Всеукраїнських змаганнях.

Кіс Аліна Василівна, керівник гуртка «Велосипедний туризм»

Вихованці гуртка «Велосипедний туризм» (керівник Кіс Аліна Василівна), постійно беруть участь в ступеневих велопоходах І та ІІ категорії складності. Є неодноразовими переможцями обласних та Всеукраїнських змагань, туристичних зльотів та обласних наметових таборів.

Керівник постійно пропагує і популяризує дитячо-юнацький туризм, організовує туристичні подорожі за маршрутами Буковини та Прикарпаття, навчально-тренувальні походи, краєзнавчі екскурсії.

Гаврилюк Сергій Миколайович, керівник гуртка «Пішохідний туризм»

Вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (керівник Гаврилюк Сергій Миколайович) – спортивні, активні, енергійні та наполегливі, завжди націлені на подолання перешкод та досягнення мети, здобуття нелегких перемог. Окрім перемог у районних ,обласних та Всеукраїнських змаганнях, гуртківці пішохідного туризму Сторожинецького ЦДЮТ є активними учасниками та дійсними членами збірної команди Чернівецької області з пішохідного туризму.

Попереду у наших вихованців ще багато різноманітних Кубків, Чемпіонатів, туристських зльотів та захоплюючих маршрутів й екстремальних походів. Сергій Миколайович у минулому вихованець нашого центру.

Драганчук Світлана Степанівна, керівник гуртка «Географічне краєзнавство»

Драганчук Світлана Степанівна працює керівником гуртка «Географічне краєзнавство» ЦДЮТ на базі Старожадівського НВК, як керівник сприяє розвитку цілеспрямованості, самостійності, ініціативності, витривалості, виховує колективізм, дружню атмосферу, дбає про їх фізичне здоров’я, розвиває пошуково-дослідницькі навички, сприяє кращій підготовці до вибору професій, до визначення свого життєвого шляху.

Даскалюк Людмила Дмитрівна, керівник гуртка «Юні музеєзнавці»

Її вихованці постійні учасники районних та обласних краєзнавчих конференцій, зльотів, Всеукраїнських експедицій, творчих проектів.

Даскалюк Людмила Дмитрівна – керівник гуртка «Юні музеєзнавці» на базі Костинецького НВК разом з гуртківцями постійно поповнюють експозицію шкільного етнографічного музею. Керівник гуртка проводить важливу просвітницьку роботу серед дітей та підлітків з національно-патріотичного виховання.

Гуртківці під керівництвом досвідченого педагога активно займаються пошуково-дослідницькою роботою. Знайдений цінний історично- етнографічний матеріал використовується в написанні науково-дослідницьких творчих роботах , які стають переможцями на обласному та Всеукраїнському рівні. Вихованці гуртка, завдяки таким конкурсам, мають можливість розказати про історію розвитку та вагомі події минулого Буковинського краю на теренах всієї України.

Гаврилюк Тетяна Іванівна, керівник гуртка «Історичне краєзнавство»

Гаврилюк Тетяна Іванівна – творчий, активний, комунікабельний керівник гуртка «Історичне краєзнавство», який продовжить свою роботу у вересні 2018 року. За період роботи в ЦДЮТ проявила себе як креативний, ініціативний педагог.

Керівник впроваджує в систему гурткових занять інтерактивні форми навчання.

Педагог розвиває краєзнавчі, пошукові та дослідницькі навички вихованців та прищеплює гуртківцям любов до традицій і звичаїв рідного краю, історичної спадщини, народної творчості.

Вихованці гуртка постійні учасники районних та переможці обласних конкурсів, Всеукраїнських експедицій, обласних краєзнавчих зльотів.

Мангер Валентин Григорович, керівник гуртка «Спортивне орієнтування»

Мангер Валентин Григорович – керівник гуртка «Спортивне орієнтування» (в недавньому минулому вихованець туристичного гуртка ЦДЮТ), молодий та перспективний педагог позашкілля.

Постійний учасник Чемпіонатів України та Європи зі спортивного орієнтування «Рогейн».

Прищеплює своїм вихованцям любов до спорту та спортивного туризму, пропагує здоровий спосіб життя, прагнення до фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, національно- патріотичне та культурне виховання серед підлітків.

Виховує у гуртківців активну громадянську позицію та бути справжніми патріотами своєї держави.

Належна увага у Центрі приділена позашкільній освіті науково-технічного напряму, оскільки дитяча технічна творчість – це не тільки вид діяльності, спрямований на ознайомлення учнів з різноманітним світом техніки та розвиток їх здібностей, але й один з ефективних методів трудового виховання і технічної освіти. Значення науково-технічної творчості важко переоцінити в умовах технологізації суспільства.

Драгомерецький Віктор Васильович, керівник гуртків «Авіамодельний», «Радіотехнічний» та «Повітряні змії» з вихованцями

На базі Михальчанської ЗОШ І-ІІІ ст. працюють гуртки нашого центру: «Авіамодельний», «Радіотехнічний» та «Повітряні змії», керівником якого є Драгомерецький Віктор Васильович.

Вихованці постійні учасники та переможці обласних конкурсів з радіоконструювання та авіамодельного спорту.

Місікевич Іван Танасійович, керівник відеостудії «Фокус» Сторожинецького ЦДЮТ

Далеко за межами Буковини та України відомі наші юні фото,-відео,-кіноаматори. Творчою майстернею Центру є фото, відеостудія «Фокус», яка працює на базі Банилово-Підгірнівської гімназії. Студію створив 25 років тому, майстер своєї справи Місікевич Іван Танасійович – відмінник освіти України.

Головним здобутком студійців є яскраві перемоги у Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах юних фото, відеоаматорів дитячого кіно та телебачення.

Найкращі вихованці студії «Фокус» разом з керівником в 2017 році були запрошені на творчу зустріч з першою леді України – Мариною Порошенко в місто Київ.

Масіян Наталія Миколаївна, керівник інформаційно-технічного гуртка «Байт»

Інформаційно-технічний гурток «Байт» (керівник Масіян Наталія Миколаївна), який буде працювати на базі Костинецького НВК.

Наталія Миколаївна – молодий, талановитий педагог, яка вже встигла успішно зарекомендувати себе та свій гурток на обласному рівні.

Вихованці гуртка зайняли І та ІІ місця на обласних етапах Всеукраїнського конкурсу веб-сайтів закладів освіти в номінації «Сайт ПНЗ районного підпорядкування».

Вихованці гуртка вже не один рік поспіль займають призові місця в обласному конкурсі комп’ютерних технологій «Байт». Масіян Н.М. в минулому вихованка ЦДЮТ.

Декоративно-прикладне мистецтво – найбільший скарб українського народу. Воно несе в собі для нинішніх поколінь розуміння прекрасного, яке формувалося віками, є невичерпним джерелом пізнання історії, звідки ідуть витоки професіонального мистецтва – малюнок і розпис, різьблення і плетіння, ткацтво і вишивка, кераміка і килимарство.

Васелович Ілля Іванович, керівник гуртка «Художня кераміка Буковини»

Так, вихованці гуртка «Художня кераміка Буковини» (керівник Васелович Ілля Іванович), відроджують найдавніший вид гончарної кераміки – теракоту.

Витвори мистецтв юних митців високо оцінює професійне журі не тільки в області, але й в Україні.

Під керівництвом талановитого, творчого митця, поета, Народного майстра України діти вчаться ремеслу кераміста, розкривають секрети майстерності і стають різнобічно розвинутими особистостями.

Так, його вихованці є неодноразовими переможцями районних, обласних, Всеукраїнських конкурсів, виставок та фестивалів з народної творчості. Керівник гуртка створив власний стиль “Буковинська поетична кераміка”.

Остафійчук Марія Василівна, керівник гуртка «Іграшка-сувенір»

Гурток «Іграшка-сувенір» (керівник Остафійчук Марія Василівна) працює над створенням найдавнішої української народної іграшки – ляльки-мотанки.

Витвори вихованців гуртка завжди здобувають самі високі нагороди і прикрашають Всеукраїнські та обласні виставки, а також власні колекції поціновувачів народного українського мистецтва Румунії та Польщі.

Андроник Валентина Леонтіївна, керівник гуртка «Майстерня юних дизайнерів»

Витвори вихованців гуртка «Майстерня юних дизайнерів» (керівник Андроник Валентина Леонтіївна) вражають красою та майстерністю створення картин, оберегів, прикрас, предметів побуту.

Вихованці є постійними учасниками та переможцями і лауреатами обласних та Всеукраїнських конкурсів з дизайну та народної творчості.

Керівник гуртка виховує у гуртківців працьовитість, сумлінність, прищеплює любов до мистецтва та дизайну.

Шейчук Олена Георгіївна, керівник гуртка «Килимкова вишивка»

Юні майстрині гуртка «Килимкова вишивка» (керівник гуртка Шейчук Олена Георгіївна) використовують народні мотиви, відроджують стародавню набивну техніку вишивки, ведуть етнографічний пошук.

Кращі роботи вихованців гуртка декоративно-прикладного мистецтва прикрашають виставкові зали району, області та України.

Данилюк Наталія Юріївна, керівник гуртків «Художньо-технічного моделювання» та «Моделювання сценічного костюму»

Дивують своєю майстерністю та фантазією роботи вихованців гуртків «Художньо-технічного моделювання» та «Моделювання сценічного костюму» (керівник Данилюк Наталія Юріївна), які є неодноразовими переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів з дизайну інтер’єру, одягу та художньо-технічного моделювання.

Вихованці Наталії Юріївни вчаться на гуртку самостійності, технічним та практичним навичкам моделювання та конструювання, азам дизайну одягу, отримують початкові професійні навички дизайнера, модельєра, конструктора одягу.

Іліка Емма Іванівна, керівник гуртків «Витинанка» та «Бісероплетіння»

З великим задоволенням діти відвідують та навчаються у гуртках «Витинанка» та «Бісероплетіння» у керівника Іліки Емми Іванівни.

Вихованці гуртка створюють дивовижні витинанки та вишиті картини з бісеру.

Діти щорічно стають переможцями та володарями Гран-прі обласних та Всеукраїнських конкурсів з декоративно-прикладного мистецтва.

Бізіян Оксана Василівна, керівник гуртка «Вишиваночка»

Гурток «Вишиваночка» на базі Ропчанського НВК (керівник Бізіян Оксана Василівна).

Вихованці гуртка створюють неповторні чудові картини в художній техніці «вишивка стрічкою».

Творчі витвори декоративно-прикладного мистецтва юних майстринь постійно займають призові місця на обласних та Всеукраїнських виставках і конкурсах.

Фіріч Анатолій Ілліч, керівник гуртка «Ансамбль народних інструментів»

Гурток «Ансамбль народних інструментів» центру дитячої та юнацької творчості працює під творчим керівництвом Фіріча Анатолія Ілліча.

У колективі займаються діти різних вікових категорій, від 8 до 16 років, але народна музика поєднує та привчає їх до спілкування в колективі.

Вихованці з цікавістю відвідують заняття-репетиції, під час яких вони поринають в діаметрально-протилежне сучасному світу минуле, в якому жили наші предки.

З допомогою виконання творів на народних інструментах діти пізнають традиції, життєві цінності та пріоритети пращурів, пишаються колоритом української мови та культури.

Плідна праця керівника та вихованців привела колектив до високих результатів на обласному рівні.

Хмурич Інна Іллівна, керівник гуртка «Народна хореографія», хореографічний керівник танцювальних колективів «Перлина», «Перлинки» , «Смайлики».

Хмурич Інна Іллівна – керівник гуртка «Народна хореографія», танцювальні колективи: «Перлина», «Перлинки» , «Смайлики».

Педагог проводить високо –художню і творчу роботу, спрямовану на піднесення рівня виконавської майстерності учасників танцювального гуртка. Хореограф популяризує український народний танець серед дітей та підлітків. Керівник дбає про розширення кола учасників хореографічного колективу.

Танцювальний колектив «Перлина» постійно бере активну участь у різноманітних масових заходах району, а також здобувають високі призові місця та відзнаки на обласних , Всеукраїнських, Міжнародних хореографічних конкурсах і фестивалях.

Вихованці колективу постійно працюють над підвищенням своєї хореографічної культури та фахової майстерності і знайомлять своїх шанувальників з кращими зразками танцювального мистецтва.

Мельник Алєся Анатоліївна, керівник хореографічного гуртка

Мельник Алєся Анатоліївна – керівник хореографічного гуртка. Вихованці – постійні учасники районних та міських свят.

Веселі та завзяті, активні та творчі вихованці танцювального гуртка разом з керівником створюють навколо себе своєю позитивною енергією барвистий та цікавий світ, творчу, чарівну атмосферу.

Вихованці дарують своє мистецтво, свій талант та свою наполегливу щоденну працю рідному краю, прославляють його в області та за її межами.

Нещодавно відійшла у вічність Шкурган Тамара Мар’янівна, керівник вокальної студії «Рідна пісня»

Нещодавно відійшла у вічність Шкурган Тамара Мар’янівна, керівник вокальної студії «Рідна пісня»,

Тамара Мар’янівна була велика та щира людина, Заслужений працівник культури України, Відмінник освіти України, Лауреат літературної премії імені Сидора Воробкевича, викладач-методист, керівник гуртка –методист, керівник вокальної студії “Рідна пісня” Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості (працювала у Сторожинецькому ЦДЮТ з 2003року) та була викладачем Чернівецького училища мистецтв імені Сидора Воробкевича, мати видатного оперного співака з Буковини Андрія Шкургана.

Керівник високого рівня, творчий, досвідчений педагог, майстер своєї справи.

Тамара Мар’янівна виховувала обдарованих дітей, створила школу співу з власним обличчям – з правильним звукоутворенням, художньо-образним виконанням, естетикою жанру.

Її вихованців вітали на сценах України, Росії, Франції, Румунії, Болгарії, Польщі.

Вихованці студії «Рідна пісня» є неодноразовими переможцями та володарями Гран-Прі обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів та конкурсів.

За виховання підростаючого покоління, за великий вклад музичного мистецтва Тамара Мар’янівна неодноразово була нагороджена державними та міністерськими нагородами.

Тамара Мар’янівна була гордістю колективу Сторожинецького Центру дитячої та юнацької творчості.
Вічна Вам пам’ять!

Черней Сергій Миколайович, акомпаніатор вокальної студії «Рідна пісня»

Черней Сергій Миколайович – акомпаніатор вокальної студії «Рідна пісня», 10 років плідно співпрацював пліч-о-пліч у творчому тандемі з Шкурган Тамарою Мар’янівною, як акомпаніатор та сокерівник вокальної студії «Рідна пісня».

Сергій Миколайович продовжує справу як достойний учень та послідовник вокальної школи видатного педагога і наставника Тамари Мар’янівни.

Іліка Віталій Валер’янович, керівник гуртка «Бальний танець»

Гурток «Бальний танець» Сторожинецького ЦДЮТ створений у 2009 році. Керівник, – Іліка Віталій Валер’янович, – активна та творча людина надзвичайної сумлінності й працездатності.

Щорічно танцювальний колектив підтверджує свою високу виконавську майстерність та професіоналізм новими здобутками.

Учасники колективу неодноразово перемагають на обласних, Всеукраїнських та Міжнародних відкритих чемпіонатах, де займають призові місця.

Танці, створені Віталієм Валер’яновичем, вирізняються високою майстерністю та оригінальністю постановки.

Вихованці гуртка та їх керівник дарують красу, гарний настрій, професійні навики всім бажаючим спробувати себе у спортивно-бальному танці.

Булавін Леонід Леонідович, керівник гуртка «Вокально-інструментальний ансамбль»

Булавін Леонід Леонідович працює керівником гуртка «Вокально-інструментальний ансамбль» в Сторожинецькому ЦДЮТ з 2000 року.

Вихованці «ВІА» неодноразово ставали переможцями та призерами обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів вокально-інструментального жанру.

На заняттях вокально-інструментального гуртка панує творча, доброзичлива атмосфера, вихованці беруть активну участь у концертній діяльності міста, району та області.

Леонід Леонідович виховує працьовитість, сумлінність, прищеплює гуртківцям любов до пісні як української, так і зарубіжної.

Вихованці гуртка «ВІА» під керівництвом талановитого та досвідченого педагога стають справжніми професійними музикантами.

В мистецькій атмосфері гуртка вихованці стають авторами власних музичних творів та пісень.

Леонтій Петро Васильович, керівник гуртка «Вокальний»

Леонтій Петро Васильович, керівник гуртка «Вокальний», вже п’ятий рік поспіль результативно викладає вокал при ЦДЮТ.

Вихованці гуртка вже успішно виступають на районних святах та обласних конкурсах з вокалу, де займають почесні призові місця.

Гуртківці люблять та поважають керівника за доброту, чуйність, вимогливість та справедливість.

Пінтеску Олена Іллівна, керівник зразкового художнього колективу гуртка «Мугурєл»

Керівник зразкового художнього колективу гуртка «Мугурєл» Сторожинецького ЦДЮТ на базі Верхньопетровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – Пінтеску Олена Іллівна, яка понад 28 років його очолює.

За роки існування колективу є чим пишатися. Завдяки високому творчому потенціалу Пінтеску О.І., колектив «Мугурєл» успішно конкурує на Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та районних фестивалях і конкурсах.

У репертуарі колективу «Мугурєл» – народні танці Буковини, фольклорні свята, записані із автентичних джерел Сторожинецького району.

Уже давно полюбилися шанувальникам народного танцю і запальний «Гопак» і румунські танці «Коса», «Арделянка», «Хора», «Цереняска», «Бетреняска», «Перениця», «Сирба», ромські та ряд сучасних танців.

Центр пишається своїми випускниками: Місікевич Анна – тринадцятиразова чемпіонка світу з фотомистецтва. Вона володарка кришталевої нагороди (Японія), медалей FIAP срібної (Китай), бронзової (Румунія), медалі FRP (Люксембург). Володар 12-ти кубків, в 2010 році вона єдина з України увійшла у збірну світу з фото серед Юніорів.

Чемпіони світу по фото серед Юніорів: Черней Сніжана (міжнародний фотоконкурс серед Юніорів у Франції), Мандрик Олег (володар Голубої стрічки FIAP в Люксембурзі), Ялов’як Анастасія та Ялов’як Маргарита (фотоконкурс серед Юніорів в Люксембурзі), Миронюк Надія, Уреке Світлана, Вівчарюк Карина, Пилипюк Орися (фотоконкурс серед Юніорів в Люксембурзі), Влад Христина (фотоконкурс серед Юніорів в Чехії, володар золотої медалі Лідіце-2014), Стоколос Дарина, Мотовилець Світлана, Котомська Алла, Скотнікова Анастасія, Чігак Ярослава, Коман Марія-Янна (фотоконкурс серед Юніорів в Люксембурзі), Бакрив Георгіна (I місце фотоконкурс серед Юніорів в Чехії Лідіце-2016), Угрін Тетяна (семиразовий чемпіон світу по фото серед Юніорів). Казюк Любомир – провідний оператор України, працює на каналі ІНТЕР та ТРК–Чернівці; Чігак-Боячук Ярослава – оператор телеканалу ТРК–Чернівці; Котомська Алла, випускниця операторського факультету Камянець-Подільського коледжу кіномистецтва, Михайлишина Анастасія – студентка ІІІ курсу Київського університету технології і дизайну, «факультет художня фотографія»; Чобан Галина і Дроздик Валерія – студентки ІІ курсу цього ж коледжу; Мандрик Олег – чемпіон світу з рукопашного бою; Мандрик Тарас – чемпіон Європи з рукопашного бою; Фештрига Євген, працює в Чернівецькому обласному центрі туризму; Гаврилюк Сергій, Побежан Дмитро, Масіян Наталія, Мангер Валентин випускники нашого центру, на даний момент продовжують пропагувати здоровий спосіб життя вже як керівники гуртків ЦДЮТ; Чихемський Сергій (вихованець гуртка «Водний туризм») на даний час працює вчителем фізичного виховання Давидівської ЗОШ І-ІІІ ст.; Демик Крістіна – неодноразова чемпіонка туристичних змагань, походів, студентка ІІІ курсу Галицької академії, факультету туристичного обслуговування.

Далеко за межами Буковини і України відомі неодноразові переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів наші випускники-вокалісти: Олександр Атодирес, Іван Москалюк, Степан Білавчук, Олеся Франків, Гева Анастасія, Фріцлер Діана, Аліна Стиран, Аліна Василович, Наталья Боровікова,Олександра Іонашку, Зінаіда та Олена Балан, Ліліана Бружа, Крістіна Урсулян, Суховерська Анжеліка, Сергій Прокопович, Христина Охітва (заслужена артистка естрадного мистецтва України) та багато інших, які продовжують популяризувати вокальне мистецтво.

Новий час вносить нові корективи у траєкторію руху позашкільної освіти нашого району. Сьогодні позашкільна освіта не розглядається як важливий фактор найповнішого розкриття здібностей особистості, розкриття та збагачення творчого потенціалу дітей.

Педагоги ЦДЮТ повинні сприяти розвитку позашкільної освіти, залучати якомога більше дітей, щоб відволікти їх від спокус сучасності (інтернет-залежності, де створюється молодіжні групи типу «Синіх китів», що негативно впливає на психічний розвиток дітей; вживання наркотичних засобів, тютюнопаління, дитячого алкоголізму, злочинності, правопорушень тощо).

Діти часто досягають успіхів, якщо їх заохочують дорослі. У кожній дитині є сонце, тільки дамо йому можливість світити, створимо умови для того, щоб те мудре зерно уміння, здібностей, таланту проросло паростком, заколосилося та збагатило життя одвічною мудрістю: «Генії не падають з неба. Вони повинні мати можливість утворитися і розвиватися».

Нехай у майбутньому Домі України живуть Добро, Справедливість, Талант, Творчість, Креативність, які принесуть у цей Дім наші вихованці.

Сподіваємось, що нові реформи, які відбуваються у галузі освіти нашої держави позитивно вплинуть на подальший розвиток та підтримку місцевої влади позашкільної освіти Сторожинеччини.

Сторожинецький ЦДЮТ гостинно запрошує всіх бажаючих займатися у наших гуртках!

Джерело: директор Сторожинецького ЦДЮТ Інесса Корчинська, заступник директора з НВР Ольга Паладій

Категорія: Культура Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ