Сторожинецькі рятувальники годували замерзаючих лелек

З настанням весни лелеки тисячами повернулися на Україну і опинилися перед загрозою виживання через холод та голод. Зараз птахи не можуть добути собі їжі через складні погодні умови – вода покрита кригою, на полях сніги до пів-метра товщиною.

По вулиці Чернівецькій в Сторожинці на одній з електроопор розміщується гніздо лелек, які не могли самі прохарчуватися.

Сьогодні, 20 березня 2018 року, працівники Сторожинецького РС УДСНС спільно з власниками АЗС, біля якої і знаходиться гніздо, вирішили нагодувати птахів.

За допомогою драбини рятувальники дісталися до гнізда та поклали туди харчів – відходи риби та м’яса.

ДСНС закликає не залишатися байдужими – кожен може долучитися до спасіння лелек. Якщо ви зараз помітили біля будинків або в полі групу цих птахів – не підходьте близько, їх не вартує лякати, адже вони виснажені не тільки перельотом, а й голодом та холодною і сніжною погодою.

На відстані 10-15 метрів від розміщення групи птахів розчистіть невелику ділянку землі та застеліть її соломою, сіном, дрібними гілками тощо. Саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів.

На це місце приносьте лелекам харчі – відходи риби чи м’яса, але не давайте свинину та сало. Ці птахи харчуються тваринною їжею, але можна нагодувати їх і сумішшю вареної картоплі з необсмаженими зернятами соняшника, зерном, хлібом.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ