Успіхи юнацького волейболу на Сторожинеччині

Впродовж 2017-2018 навчального року, на теренах району юнацький волейбол досяг значних успіхів. На високому рівні виступили на обласних змаганнях збірні команди ДЮСШ. Впродовж року результати їх виступів постійно радували прихильників волейболу.

Найкращих результатів досягла волейбольна збірна команда хлопців старшої вікової групи Сторожинецької ДЮСШ Управління освіти РДА, яка посіла перше місце в чемпіонаті Чернівецької області.

По середній віковій групі друге місце також посіла збірна команда хлопців нашої ДЮСШ. До складу обох збірних команд були включені, в основному, учні філіалу Сторожинецької ДЮСШ, які навчаються в Михальчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів (тренер-викладач Загарія Ю.Г.).

Команда юнаків Михальчанського ЗНЗ брала участь і у обласних змаганнях спартакіади школярів – виступили у фіналі та посіли 4 місце. Збірна команда ДЮСШ (маючи у своєму складі більш половини складу тих самих учнів) більш результативно виступила, ніж збірна команда ЗНЗ.

Чемпіонат області проходив з листопада 2017 року по березень 2018 року. Всього, з  району в ньому брали участь 5 команд юнаків – це три команди старшого віку (2001-2002 років народження) та дві команди середнього віку (2003-2005 років народження).

Команда юнаків середнього віку у фінальному етапі змагань виборола перемогу у команди міста Чернівці та отримала поразку від команди Новоселицького району, один гравець якої бере участь у змаганнях за збірну юнацьку команду України учнів 2003 років народження, що внесло свій вклад у перемогу новоселицької команди.

Також брала участь у змаганнях і друга команда старших юнаків ДЮСШ, яка по своїй підготовці гравців була на рівні, а може і сильніша від першої команди (чемпіонів області), але через те, що не змогли зібратися в повному складі, віддали місце, яке дозволило б їм вийти у півфінал чемпіонату, команді Вижницького району.

Всі вищеперераховані команди старшої юнацької вікової групи і команда Путильського району брали участь у одній підгрупі попередніх змагань. Всього по області було чотири підгрупи. З підгрупи вийшли в наступне коло (ІІ етап чемпіонату) дві команди.

В ІІІ фінальному етапі чемпіонату 4 кращі команди області старшої юнацької вікової групи розігрували призові місця. В першій грі наша команда зустрілася зі збірною юнацькою командою Хотинського району, над якою одержала перемогу. У фіналі знову змагалися з командою Вижницького району. Якби в попередніх змаганнях наша друга команда  виступила б в повному складі, то вирішальна, фінальна, гра могла б бути між двома командами нашої спортивної школи.

В цьому році участь збірних команд району у чемпіонаті області з волейболу досягла рекордної кількості. Всього представляли 9 команд, з них – 4 команди дівчат. Вперше в історії району до участі в чемпіонаті області були представлені 9 команд проти чотирьох у минулому році.

Такої кількості команд з нашого району ніколи ще не забезпечували для участі в обласних змаганнях. Чотири команди ДЮСШ (в минулому році три) увійшли до четвірки фіналістів, посівши перші місця в підгрупах, що відбулося також вперше в історії району. Раніше таку кількість команд від району могли забезпечити для участі у чемпіонаті впродовж 5-6 років по всіх ігрових видах спорту, що розвивалися в районі. Навіть за радянських часів така кількість команд району не брала участь у чемпіонаті області.

Серед дівочих команд старшу вікову групу представляла одна команда району і учні одного ЗНЗ – Верхньопетровецької ЗОШ №1 (філіал відділення волейболу Сторожинецької ДЮСШ, тренер-викладач Грижинку А.І.). Вибороли 3-те командне місце, пропустивши попереду тільки команду міста Чернівці, яка посіла 1 місце та команду Кельменецького району. Цим же складом команди Верхньопетровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів брали участь і у змаганнях обласної спартакіади школярів, де посіли перше місце. Фінал змагань відбувся у Сторожинецькому районному ліцеї.

По середній віковій групі (дівчата 2003-2006 років народження) від Сторожинецької ДЮСШ було заявлено три збірні команди (в розрахунку на перспективу у наступному році), дві з яких вибороли 1 та 2 місце у підгрупі і вийшли в наступне коло змагань, в якому змагалися з сильними командами з Чернівців. Дівчата поступилися і змушені були зупинити свою подальшу боротьбу. В загальному посіли 5 та 6 місця із 15 команд області по цій віковій групі.

За останні два роки відділення волейболу ДЮСШ інтенсивно розвивається, є значні досягнення та перспективні учні. Навіть при тому, що для розвитку всіх видів спорту ДЮСШ (проведення заходів) фінансування окремих об’єднаних територіальних громад забезпечує мінімальну потребу.

Молоде покоління спортсменів готове поповнювати збірні дорослі команди нових об’єднаних територіальних громад району, тільки необхідно підтримувати їх, надати їм можливість в подальшому постійно тренуватись в командах села, селища, міста та громади. Необхідно виділяти хоч деякі кошти на розвиток спорту у населених пунктах об’єднаних територіальних громад.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ