Представники Сторожинецького ЦДЮТ взяли участь у ІІ Відкритій Чернівецькій методичній виставці щодо розвитку сучасного позашкільного закладу освіти

Нещодавно методисти та педагоги Сторожинецького ЦДЮТ взяли участь у ІІ Відкритій міській методичній виставці «Ідеї та ініціативи щодо розвитку сучасного позашкільного закладу освіти», яка проходила в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості міста Чернівці.

Організаторами цієї виставки виступив Методичний центр закладів освіти управління освіти Чернівецької міської ради та міське методичне об’єднання заступників директорів, методистів, завідуючих відділами закладів позашкільної освіти міста.

Метою проведення Відкритої міської методичної виставки є виявлення та вивчення сучасних інноваційних форм, методів і технологій розвитку сучасного позашкільного закладу освіти, популяризація найкращого педагогічного досвіду.

Головним завданням організаторів виставки активізувати педагогічну творчість і задіяти  її у широкій педагогічній практиці, сприяти підвищенню професійної майстерності педагогічних працівників ПНЗ й інтеграції і співпраці шкільної та  позашкільної освіти.

Учасниками виставки стали 10 педагогічних колективів позашкільної освіти міста Чернівці та районів області. У виставці було заявлено біля 150 методичних матеріалів за сімома номінаціями: навчальні програми, проекти, наукові публікації, навчально-методичні посібники, дидактичні збірки, збірки методичних рекомендацій, методичні розробки.

18 учасників виставки взяли участь і від Сторожинецького Центру дитячої та юнацької творчості та представили на огляд гостей заходу 26 методичних матеріалів, дидактичних збірок, програм, проектів, пошуково-дослідницьких робіт, презентацій.

Перелік робіт для участі ІІ Відкритій міській методичній виставці «Ідеї та ініціативи щодо розвитку сучасного позашкільного закладу освіти» педагогічних працівників Сторожинецького ЦДЮТ

1. Навчальна програма Унгурян Т.М. «Туристи краєзнавці»
2. Навчальна програма Кіс А. В. «Велосипедний туризм»
3. Навчальна програма Токарюк В.А. «КВК»
4. Навчальна програма Булавін Л.Л. «ВІА»
5. Навчальна програма Паладій О. М. «Юний дизайнер»
6. Навчальна програма Іліка Е.І. «Витинанка»
7. Навчальна програма Данилюк Н.Ю. «Моделювання сценічного костюму»
8. Навчальна програма Скрипа Л.О. «Батик»
9. Навчальна програма Шейчук О.Г. «Килимкова вишивка»
10. Навчальна програма Васелович І.І. «Художня кераміка»
11. Навчальна програма Бізіян О.В. «Вишиваночка»
12. Пошуково-дослідницька робота Даскалюк Л.Д. «Театр – гра,  а ми у ній актори»;

 

13. Пошуково-дослідницька робота Даскалюк Л.Д.  «Душею я рідне село полюбила – єдине моє на весь світ»
14. Методичні рекомендації Гаврилюк Т.І. «Як створити історичний музей»
15. Дидактичні матеріали Гаврилюк Т.І. «Софія Окуневська»
16. Методичні рекомендації Драганчук С.М. «Щодо організації туристсько-краєзнавчих маршрутів»
17. Проект Паладій О.М. «Виховна система роботи Сторожинецького ЦДЮТ»
18. Проект Бізіян О.В. «Крок» прямує в доросле життя»
19. Дидактична збірка Драганчук С.С. «Модель виховання гармонійної особистості засобами туристсько-краєзнавчої роботи»
20. Дидактична збірка Пінтеску О.І. «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2015»
21. Дидактична збірка Місікевич І.Т. «Керівник гуртка – 2014»
22. Дидактична збірка Васелович І.І. «Керівник гуртка – 2016»
23. Проект Методичний кабінет «Обдарована дитина – рідному краю»
24. Дидактична збірка Паладій О.М. «Виховна система в літніх оздоровчих таборах. Наметові містечка.»
25. Електронна презентація Унгурян Т.М. Блог методиста туристсько-краєзнавчого напряму
26. Електронна презентація Драгомерецький В.В. Блог керівника гуртків «Авіамодельний», «Радіотехнічний», «Повітряні змії»

Під час проведення виставки було проведено низку презентацій з актуальних та проблемних питань позашкільної освіти і  майстер-клас з декоративно-прикладної творчості. Керівник гуртка «Юні музеєзнавці» Даскалюк Людмила Дмитрівна представила презентацію «Театр-гра, а ми у ній актори» про творчий шлях Заслуженого артиста України Омеляна Савки.

По завершенню всім учасникам виставки було вручено відповідні сертифікати та Дипломи управління освіти Чернівецької міської ради.

За рекомендацією експертної комісії окремі матеріали з експозиції виставки будуть пропонуватися до друку у професійній пресі. А найкращі матеріали будуть представлені у методичному збірнику та відібрані для участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2018 році.

Джерело: директор Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості І.О. Корчинська

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ