Польські рятувальники подарували вогнеборцям Давидівки пожежний автомобіль

Сьогодні, 22 червня 2018 року, сторожинецьким рятувальникам в черговий раз подарували пожежний автомобіль. Добровільна пожежна частина місцевості Сулковіце-Ленг гміни Андрихув республіки Польща передала для пожежників Давидівки спецавтомобіль марки STAR JELCZ 005. Хоч він і не новий, але який кращий за той, що нині використовує місцева пожежна команда села, є повнопривідним та вміщує 2,5 тони води. Техніка служитиме порятунку майна та життя мешканців села.

Співпраця між Сторожинецьким районом на гміною Андирув розпочалася у 2015 році і з того часу було неодноразово здійснено взаємні дружні візити з метою обміном досвідом, участі у святкуванні визначних дат та свят.

На урочистостях з нагоди передачі пожежного автомобіля були присутні: бургомістр гміни Андрихув Томаш Жак з дружиною Доротою Мушял, депутати міської ради Андрихува Адам Ковальчик, Павел Лисонь, Марек Новак, Станіслав Прус, Войчєх Поляк,  скарбник гміни Андрихув Дорота Живіол, директор приймальні бургомістра Агнєшка Гіршевська, підприємець Гжегож Томіак, працівники міської ради Андрихова Анета Вненк, Анна Буда, рятувальники добровільної пожежної частини Анджей Гура, Бартломєй Пєтера, Марек Матейко, Лукаш Лахендро, Антоні Хутнічак та представники духового оркестру “Андропол”.

Гостей зустрічали начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області Сергій Михайлюк, голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова Сторожинецької районної ради Іван Лосік, голова Сторожинецької міської ради Микола Карлійчук, рятувальники місцевих пожежних охорон району, жителі та гості міста.

З привітальним словом виступили голова Сторожинецької райдержадміністрації та Сторожинецької міської ради.

Угоду дарування пожежного автомобіля підписали начальник Добровільної пожежної частини у місцевості Сулковіце-Ленг Анджей Гура та начальник управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк.

Також, з метою просування та обміну доброю практикою і досвідом поміж Сторожинцем та Андрихувом, активну підтримку дій обох міст у сферах культури, освіти, спорту, туризму, охорони середовища, торгівельної співпраці та обміну досвідом, головою Сторожинецької громади Миколою Карлійчуком та бурмістром гміни Андрихув Томашем Жаком було підписано лист про наміри партнерської співпраці.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ