Згідно скоригованого Перспективного плану формування громад до Сторожинецької ОТГ може доєднатися ще шість сіл

Після початку реформи децентралізації на території Сторожинецького району утворилося чотири об’єднані територіальні громади – Великокучурівська, Сторожинецька, Чудейська та Красноїльська.

Не об’єднаними у громади залишилися Кам’янська, Михальчанська, Старобросківецька, Черешська, Буденецька, Нижньопетрівецька, Верхньопетрівецька та Ропчанська сільради.

Натисніть для збільшення

Вчора, 24 липня 2018 року, Чернівецькою обласною радою було прийнято зміни до Перспективного плану формування громад на території області.

Згідно цього документу, у нашому районі має бути сформовано ще одну нову ОТГ – Кам’янську у складі сіл Кам’яна, Глибочок, Старі Бросківці, Михальча, Дубове, Заволока, Спаська.

Площа цієї громади складатиме 12,1 тис. га, а населення – 11 тис. осіб.

Натисніть для збільшення

За новим Перспективним планом села Череш, Буденець, Верхні Петрівці, Нижні Петрівці, Аршиця та Ропча планується доєднати до Сторожинецької громади.

Теоретично, це збільшить населення Сторожинецької ОТГ до 52 тис. осіб, а територію до 66 тис. га, таким чином зробивши її найбільшою в Україні. Наразі такою є Леманська ОТГ в Донецькій області з населенням біля 42 тис. осіб.

Якщо жителі Верхніх та Нижніх Петрівців, Чудею, Буденця та Черешу не приймуть іншого рішення по об’єднанню, то у кінцевому рахунку в адміністративному порядку при закінченні реформи децентралізації ці села будуть приєднані до Сторожинецької ОТГ згідно скоригованого обласною радою Перспективного плану.

Як розповів експерт з питань децентралізації владних повноважень Комітету виборців України Ігор Баб’юк, цей документ приймається для того, щоб Кабінет Міністрів розумів тенденції об’єднання в Україні та попереднє бачення кінцевої кількості об’єднаних територіальних громад в державі.

Тим часом обласний Центр розвитку місцевого самоврядування та експерти Комітету виборців України висловили ряд зауважень до нового Перспективного плану. Зокрема, це порушення доступності громадян до отримання адмінпослуг в ОТГ і відсутність спроможності деяких громад.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ