Центр зайнятості надає можливість підтвердити кваліфікацію за результатами неформального навчання

Центр зайнятості

Сторожинецька районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості інформує роботодавців та осіб, які бажають підтвердити свою кваліфікацію за результатами неформального навчання

Впродовж  життя багато людей  набувають професійні знання та навички, які фактично перевищують рівень наявної освіти, але не мають при цьому документального підтвердження. Набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання називається неформальним навчанням.

Формальне професійне навчання працівників – набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок у навчальному закладі або безпосередньо у роботодавця відповідно до вимог державних стандартів освіти, за результатами якого видається документ про освіту встановленого зразка.

Підтвердити кваліфікацію можуть громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, яких визнано в Україні біженцями, яким надано притулок в Україні, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту, яким надано тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на імміграцію в Україну.

Державна служба зайнятості відповідно до чинного законодавства запроваджує новий напрям роботи – організацію роботи з підтвердження професійної кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за робітничими професіями.

На даний час така можливість існує для підтвердження за професією “Кухар 3, 4, 5, 6 розрядів”. Наказом Міністерства соціальної політики України від 16.03.2016 № 256 затверджено Перелік суб’єктів підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничою професією «Кухар».

До нього увійшли:

  • Вище комерційне училище №33 м. Києва
  • ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ»,
  • ДНЗ «Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ».

Після успішного підтвердження результатів неформального професійного навчання людина отримає Свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання. У разі виявлення в особи під час проходження процедури підтвердження кваліфікації рівня професійних знань, умінь та навичок, достатніх для виконання окремих видів робіт за професією такій особі буде видано сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання.

Фінансування підтвердження кваліфікації здійснюється за рахунок коштів особи або роботодавця (у разі направлення ним особи).

За більш детальною інформацією з питань підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями можливо отримати у фахівців Сторожинецької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості, за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 82Б, каб. № 4; тел. 2-20-76., 2-30-08

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ