Виконавча служба заблокувала основний рахунок КП “Сторожинецьке ЖКГ”

Сьогодні, 27 листопада 2018 року, працівники КП “Сторожинецьке ЖКГ”, коли намагалися придбати матеріали для ремонту водогону та паливо для техніки, яка має розчищати вулиці, зіткнулися з неочікуваною перепоною – виявилося, що підприємству заблокували основний рахунок у Ощадбанку. 

Начальник КП “Сторожинецьке ЖКГ” Андрій Кухарук розповів, що це було абсолютно неочікувано, комунальників про це не попереджували і спочатку повідомили, що це було зроблено на вимогу податківців. 

“Коли я поїхав у податкову, її працівники запевнили, що вони до цього не мають жодного відношення, – коментує начальник КП “Сторожинецьке ЖКГ” Андрій Кухарук”, – Після цього я звернувся до Ощадбанку, де повідомили, що вони не зобов’язані нікого попереджати про такі дії і виконують рішення виконавчої служби. 

Вже після того у судовиконавців дізнався, що підставою для блокування рахунку було рішення господарського суду від 15 серпня 2018 року про стягнення 104 тисяч гривень фактично за відсутність у місті очисних споруд, і що це було зроблено на вимогу обласної Екоінспеції. 

В обласній екоінспеції запевнили, що претензій до Сторожинецького ЖКГ немає. Звернувшись до судовиконавця Пожоги, побачив наказ господарського суду від серпня. Юрист ЖКГ надав судовиконавцям ухвалу цього ж судді цього ж суду під тим самим номером, згідної якої виплату штрафних санкцій було рестукторизовано. А виплату санкцій підприємством було почато ще до рішення суду. Щомісячно комунальники виконують свої зобов’язання в термін.

Тому задаюсь питанням, чому саме в найбільший снігопад, коли місто на грані колапсу, коли є багато зламаних гілок, налипання мокрого снігу, коли потрібно виконувати свої зобов’язання на придбання паливно-мастильних матеріалів, розхідних матеріалів, електроенергії, підприємство, фактично, без попередження ставлять на коліна. 

Якби хоч хтось звернувся та попередив, ми би пред’явили ухвалу суду  про реструктуризацію, копії платіжок про оплату штрафних санкцій, і питання знялося б само собою. 

Хочу наголосити, що ставити комунальну службу і мешканців міста заручниками ситуації під час важких погодних умов – неприпустимо. Ще раз наголошую, що зобов’язання ми виконуємо і підстава для блокування була формальною. Чи є в тому злий умисел, чи недолугість у роботі деяких осіб, чи перевищення посадових обов’язків – мені не відомо. 

Зараз, після того, як ця ситуація отримала розголос, є надія, що до кінця дня рахунок розблокують.”

“Сьогодні, в чергове, ми є свідками абсолютної некомпетентності місцевої влади, яка межує з саботажем. У час, коли країна переживає складні часи, в 11 регіонах оголошено воєнний стан, місцеві чиновнички додають масла в вогонь, – коментує політолог Михайло Шморгун. – Сьогодні Сторожинецька виконавча служба заблокувала рахунки КП “Сторожинецьке ЖКГ”. Саме сьогодні , коли комунальники мають на 120% боротися зі стихією, чиновники через свою некомпетентність, чи зі злим умислом фактично убивають комунальне підприємство.

Фактична підстава – серпнева ухвала суду про стягнення 104 тисяч гривень за позовом екології. Але за наявною інформацією, між Сторожинецьким ЖКГ і екологією є мирова угода на розстрочення платежу і ніяких претензій до підприємства немає!

Натомість, Сторожинецька виконавча служба, саме сьогодні – не у серпні, не у вересні, жовтні, не на початку листопада, а саме сьогодні – коли сніжна стихія взяла в полон нашу область, – блокує під надуманою причиною рахунки підприємства, яке має бути на 200% задіяним в таку погоду!

Що це? Свідомий саботаж? Некомпетентність? Якісь містечкові політичні ігрища? Наразі не відомо.

Від себе хочу запропонувати чиновникам виконавчої служби вийти з своїх теплих кабінетів, взяти у начальника ЖКГ лопати і почати розчищати місто від заметів!”

Категорія: Важливо ЖКГ
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ