Сторожинецьким Фондом соцстрахування виплачено більше 7 мільйонів гривень допомоги та більше 1,5 мільйони – страхових виплат

мСторожинецьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області здійснює свою роботу, керуючись Законами України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, у питаннях ведення бухгалтерського обліку Законами України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні”, Кодексом Законів про працю України, Податковим кодексом України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами та розпорядженнями виконавчої дирекції Фонду, постановами правління Фонду,наказами  ДКСУ.

Станом на 1 жовтня 2018 року у відділенні перебуває на обліку 6149 страхувальників, із них 4792 – фізичних осіб-підприємців (особисто). Відповідно до “Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням”, затвердженого постановою правління Фонду від 16.11.2011 № 56, за 9 місяців 2018 року звіт по коштах Фонду за формою 4-ФСС з ТВП здали 129 страхувальників.

За звітний період страхувальниками подано 590 заяв-розрахунків на суму 7168,14 тис. гривень.

На матеріальне забезпечення та соціальні послуги за 9 місяців 2018 року виплачено 7163,29 тис. грн, в тому числі:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності в сумі 3267,89 тис. грн;
  • допомога по вагітності та пологах  в сумі 3604,60 тис. грн;
  • допомога громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,  в сумі 8,09 тис. грн;
  • допомога на поховання в сумі 8,20 тис. грн;
  • оплата лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань в сумі 282,60 тис.гривень.

На оплату страхових виплат за 9 місяців 2018 року профінансовано 1575,14 тис. грн, в тому числі:

  • щомісячні страхові виплати в разі часткової або повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, в сумі 1185,42 тис. грн;
  • щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, в сумі 176,06 тис. грн;
  • страхові виплати одноразової допомоги членам сім’ї потерпілого (в разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві) в сумі 176,2 тис. грн;
  • допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності в сумі 37,46 тис. гривень.

На оплату страхових витрат на медичну та соціальну допомогу за 9 місяців 2018 року виплачено 23,62 тис. грн, в тому числі:

  • витратина лікування потерпілих на виробництві та їх медичну реабілітацію склали 23,27 тис. грн;
  • компенсаціявитрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та транспортнеобслуговування інвалідів – 0,35 тис. гривень.

За 9 місяців 2018 року Сторожинецьким відділенням управління, відповідно до нового Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39, заключено 23 договори на реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей на суму 282,60 тис. гривень.

Протягом 9 місяців застраховані особи оздоровлювались у 8 санаторно-курортних закладах. Найбільше користуються попитом такі санаторії:

  • 1. ДП «СКК«Моршинкурорт» (санаторії «Черемош», «Лаванда», «Перлина Прикарпаття).
  • 2. Санаторій «Лісовапісня» (Волинська обл.).
  • 3. Санаторій «Миргород»ПрАТ «Миргородкурорт».

Крім цього, реабілітаційне лікування застраховані особи пройшли ще в таких санаторіях: санаторій «Алмаз»(Львівська обл.), санаторій «Карпати» (Закарпатська обл.), санаторій «Хмільник»(Вінницька обл.).

Вибір санаторно-курортного закладу здійснювався безпосередньо застрахованими особами.

Відповідно до профілів медичної реабілітації захворювання найбільше випадків є за такими профілями:

  1. Нейрореабілітація: під гострий період інсультів – 6 осіб.
  2. Нейрореабілітація: під гострий період черепно-мозкових травм – 1 особа.
  3. М’язово-скелетна реабілітація: під гострий період після операцій на опорно-руховому апараті – 9 осіб.
  4. М’язово-скелетна реабілітація: ревматологічні захворювання – 1 особа.
  5. Кардіо-пульмонарна реабілітація: під гострий період захворювань легень – 1 особа.
  6. Інша (соматична) реабілітація: під гострий період після оперативних втручань на органах травлення – 1 особа.
  7. Інша (соматична) реабілітація: під гострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи – 3 особи.
  8. Інша(соматична) реабілітація: під гострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах – 1 особа.

Джерело: начальник Сторожинецького  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області І. Паладій

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ