Людяність – понад усе

"Червоний хрест"

Сьогодні у Сторожинці лише одиниці соціально активних людей займаються благодійністю чи волонтерською діяльністю. В країнах Європи волонтерство заохочується на державному рівні, є престижним серед молоді. Працівники Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста переконані, що ми також можемо сформувати небайдужу свідомість нашої громади, потрібно лише об’єднати зусилля. Якщо Ваше серце відкрите для співчуття, Ви хотіли б займатись благодійністю чи думаєте про таку можливість, приєднуйтесь до діяльності організації. Сторожинецький осередок  Міжнародного руху Червоного хреста відкритий для кожного.

Ми поспілкувалися з головою Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста Ольгою Євдокименко.

– Розкажіть про основні завдання та принципи діяльності Сторожинецької районної організації ТЧХ?

– Ми працюємо там, де потребують допомоги, підтримки та поради. Людина, яка потрапила у скрутну ситуацію – самотність, хвороба, бідність, безробіття, втрата родинних зв’язків – може звернутися до працівників Червоного Хреста з метою вирішення проблеми, що постала на її життєвому шляху.

Основною метою діяльності Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста є медико-соціальна допомога людям похилого віку, матеріальна та психологічна допомога людям з обмеженими можливостями, дітям-сиротам, дітям-інвалідам, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, пораненим захисникам та їх родинам.

– Ви отримуєте державну грошову допомогу для своєї діяльності?

Організація Товариства Червоного Хреста діє на громадських засадах і не отримує державного фінансування. Допомога нужденним здійснюються виключно завдяки небайдужим людям, які підтримують гуманну діяльність організації благодійними членськими внесками та натуральною допомогою.

– Які бачите головні завдання у розвитку благодійності в Сторожинецькому районі?

У нашого колективу та волонтерів безліч планів та ідей. Переконані, що ми зможемо сформувати небайдужу до чужої біди свідомість нашої громади, потрібно лише об’єднати зусилля. Адже загальне завдання Червоного Хреста – зробити світ кращим, гуманнішим та більш відкритим. Кожен може взяти участь у досягненні цієї благородної мети, приєднавшись до діяльності Сторожинецької  районної організації Червоного Хреста. Хочу висловити щиру вдячність Сторожинецьким державним установам, товариствам, приватним підприємствам, навчальним закладам, які приєднуються до благодійної діяльності і допомагають щорічними благодійними членськими внесками. Завдяки вашій участі ми маємо змогу підтримати людей, які цього дуже потребують.

– Чи працюєте з підростаючими поколіннями з метою привити людяність та милосердя?

Виховання милосердя та чуйності у підростаючого покоління є одним з основних завдань нашої організації. Наразі ми розпочали виховну роботу з школярами молодшого та середнього віку. В Сторожинецькій ЗОШ №1 провели виховний захід “Людяність – понад усе!”, де розповіли про історію створення та діяльність Червоного Хреста. Діти вражають щирістю та чистотою маленьких сердець. Зростає чуйне та світле покоління свідомих українців! Також ми започаткували у Сторожинецькому районі безстрокову акцію “Промінчик світла моєму захиснику”. Вихованці гуртків та учні шкіл міста роблять власними рученятами обереги, малюють чудові картинки та пишуть ніжні, щирі побажання для військових. Ми передаємо ці крихітки тепла у зону АТО та військові госпіталі. Дитяча щирість та любов зігрівають серця наших захисників, дарують віру та наснагу.

– Ви допомагаєте військовим та переселенцям?

Ми беремо активну участь в акціях, спрямованих на допомогу та підтримку поранених військових та їх родин. Всі сім’ї загиблих захисників та окремі родини поранених військових отримали допомогу від нашої організації. Сторожинецька районна організація Товариства Червоного Хреста проводить постійний збір речей, продуктів харчування та засобів гігієни, яких гостро потребує мирне населення та військові  на Сході України. За нашої участі та завдяки волонтерам ЧХ було відправлено близько 10 гуманітарних вантажів у зону АТО. Також ми активно допомагаємо тимчасово переміщеним особам зі Сходу України у Сторожинецькому районі. Кожному з них потрібна наша допомога. Люди приїхали поспіхом і фактично без необхідних для життя речей.

Тому, якщо маєте бажання та змогу, давайте разом допоможемо людям, які вимушено покинули свої домівки. Зокрема зараз є велика потреба у дитячих речах та продуктах харчування.

Всім офіційно зареєстрованим переселенцям зі Сходу країни та тимчасово окупованої АР Крим Чернівецька обласна організація спільно з місією ООН надала допомогу у вигляді гігієнічних наборів та теплих ковдр.

– Чи проводите донорські акції?

Нами було започатковано та вже триччі проведено акцію «Здай кров – врятуй життя». Волонтери Товариства Червоного хреста нашого міста віддали частину своєї крові для порятунку життя та здоров’я поранених військових та хворих буковинців, які потребують переливання крові. Кожен з нас був щасливий нагоді допомогти. Щиро вдячні всім, хто приєднується до цієї благодійної акції. Донорство дарує відчуття гордості і радості за врятовані життя. Запрошуємо всіх бажаючих сторожинчан віком від 18 до 60 років також долучатися до цієї гуманної справи. Наступна акція відбудеться орієнтовно на початку квітня. Приєднуйтеся!

– Які ідеї втілюєте в життя зараз?

У нашого колективу та волонтерів ще безліч планів та ідей. Наші серця завжди відкриті для кожного, хто потребує допомоги. Щодня ми співпрацюємо з громадськими та благодійними організаціями, допомагаємо знедоленим людям, діткам-інвалідам. Наразі втілюємо в життя справу, на яку надихнула співпраця з неймовірно чуйною, щирою людиною – директором ТОВ «Богдан» Галиною Токар. Сьогодні ми залучаємо всіх небайдужих людей приєднатися до чудової акції «Від серця до серця». Благодійники отримують прохання про подарунок чи послугу від малозабезпечених родин з дітьми чи сімей, де є дітки з обмеженими можливостями та втілюють в життя прохання чи купують бажаний подарунок. Вже близько десяти сторожинчан відгукнулися на наш заклик.

Сьогодні як ніколи нас об’єднує велике прагнення допомогти, бути милосердними.

Нажаль, приводом для об’єднання нашої країни стала війна, проте відомо, ніщо в цьому світі не народжується без страждань. Тому в час народження нової нації Товариство Червоного Хреста намагається надихати людей та підтримувати в них безкорисливе щире бажання допомогти тим, хто цього потребує.

 

 

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ