“Величний день Єднання”. У Банилові-Підгірному провели патріотичний захід

День Соборності – історична подія для української держави. 22 січня 2019 року вся Україна відзначала 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної республіки в єдину державу.

До святкування цієї дати у тісній співпраці бібліотекарів Банилова-Підгірного з вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною була проведена година державності “Величний день Єднання”

Розпочався захід державним Гімном. Ведуча Алла Сільвестрівна ознайомила дітей і всіх присутніх з подіями 22 січня 1919 року, показала їх важливість в становленні ідеї незалежності, соборності України, а вчитель історик провела історичний екскурс. Захід супроводжувався відеоматеріалами, які підготувала бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна.

На заході зустрілись дві сестричкі – Східна і Західна Україна у виконанні учениць Петращук Світлани і Кушнир Яни та протягнули одна одній руку дружби і обійнялись.

Протягом всього свята учні 4-А класу декламували вірші, гордо тримаючи в руках прапори, подаровані гімназії учасниками АТО з їх підписами і побажаннями.

У виконанні Оксани Володимирівни і учениць Сумарюк Валерії, Опаєць Жанни, Панімарчук Вікторії прозвучала пісня «Україна – це я…». Діти виконали танець «В эдності наша сила», а наприкінці свята прозвучала «Молитва за Україну».

 В бібліотеці №1 було оформлено тематичний перегляд літератури «Соборна – значить об’єднана». На перегляді представлені цікаві історичні статті із періодичних видань «День Соборності України: Історія свята», «Соборність з регіональними особливостями», «Соборність України – нездоланна воля українців до свободи», які розповідають про події 1919 року та політичні документи того часу.

Книги та окремі статті з енциклопедій доповнюють тематичний перегляд ілюстраціями, портретами державних діячів того часу

Бібліотекарі Коваль Тетяна Павлівна та Стратейчук Віра Омелянівна провели огляд літератур, що знайомив з цими історичними подіями.

Такі заходи сприяють виховання любові та поваги до своєї землі, Батьківщини, розширюють коло знань, прививають інтерес до минулого України і ще раз нагадують, що саме в єдності сила і незламність нашого народу.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ