Діти учасників АТО відпочивають в таборі “Ойкос”

10 дітей

23 липня розпочався 5 сезон у Чернівецькому міському літньому наметовому таборі для дітей та молоді «Ойкос», розташованому в урочищі Стебник смт. Берегомет Вижницького району на території Національного парку “Вижницький”.  За рахунок коштів міського бюджету та спонсорської допомоги до відпочинку залучено 50 дітей із сімей учасників АТО з Чернівців та районів області.

Районний Центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді тісно співпрацює із місцевими радами району та керівником “Об’єднання учасників АТО” в нашому районі Сергієм Кривком.  Зокрема,  за їх сприянням до відпочинку залучено 10 дітей учасників бойових дій на Сході України із Сторожинецького району. Діти будуть забезпечуватися 4-разовим харчуванням під час 7-ми денного відпочинку.

Персоналом табору розроблено цікаву програму відпочинку з походами в гори, іграми, купанням в річці, дискотеками. Під час відпочинку в таборі «Ойкос» дітей будуть навчати навичкам самостійного життя в природних умовах, виховувати лідерські якості.

Хочеться відмітити, що це не перший відпочинок для дітей з сімей учасників АТО. За сприянням Чернівецького обласного та Сторожинецького районного центрів соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді 9 дітей  зазначеної категорії відвідали музей-садибу Івана Миколайчука, що розташована в селі Чортория Кіцманського району, також діти побували біля відомого озера з лебедями.

Спеціалістами центру соціальних служб для дітей , сім’ї та молоді проводиться робота з сім’ями мобілізованих та учасниками антитерористичної операції, направлена на вивчення потреб родин, надання інформаційної допомоги та психологічної підтримки.

Наші контакти: м.Сторожинець, вул. Федьковича, 11 (приміщення районної бібліотеки), 2 поверх, тел. 2-11-48, [email protected].

Для учасників АТО, їх сімей та вимушено переміщених осіб, які потребують психологічної допомоги, в області діє Всеукраїнська безкоштовна мережа  Центрів психологічної допомоги “Крок назустріч за адресою: м. Чернівці, Проспект Незалежності, 84А, моб.тел (093) 2046852, тел.(044) 222 90 94 (всеукраїнський), http://krokcenter.org/

Джерело: директор Центру Мирослава Ткачук

Категорія: АТО Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ